معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از رشد 15 درصدی در تولید انار این شهرستان خبر داد.
"محمودرضا خلیلی" با اشاره به برداشت 135 هزار تن انار در سال گذشته اظهار کرد: این میزان در سال جاری به بیش از 150 هزار تن رسید.
وی بیان کرد: گرچه به دلیل مواجه بودن باغات انار ساوه با پدیده کمآبی و خشکسالی و نیز گرمای شدید تابستان سالجاری انتظار چنین افزایش تولیدی را نداشتیم، اما با همت باغداران و اقدامات ترویجی و آموزشی جهاد کشاورزی شاهد افزایش تولید به میزان 15 درصد بودیم.
وی سرمازدگی را تنها دلیل عدم رشد چشمگیر در تولید انار ساوه دانست و افزود: عدم افزایش چشمگیر تولید انار ساوه در سالهای اخیر به دلیل مواجهه باغات با پدیده سرمازدگی است و اگر باغات در برخی نقاط کمبار شدهاند، ناشی از سرماست.
به گفته وی به دلیل تلاش باغداران در تغییر شیوه آبیاری باغات از شیوه سنتی به روشهای نوین آبیاری، در حال حاضر کم بار شدن درختان انار به کمآبی ارتباط زیادی ندارد.
وی بیان کرد: با برنامهریزیهایی که جهاد کشاورزی انجام داده و زمینه برخورداری باغداران از تسهیلات اعتباری اجرای روشهای آبیاری نوین را فراهم میکند، تمامی باغات شهرستان در آیندهای نه چندان دور به این شیوه تجهیز خواهند شد.
به گفته وی عمدهترین انار تولیدی در ساوه از نوع ملس ساوه است و ارقام تبريزی، يوسفخانی، رباب نیريز، ملس يزدی و ارجستانی از دیگر ارقام هستند.
وی با اشاره به ارگانیک بودن انار تولیدی این شهرستان به عنوان یکی از ویژگیهای منحصر به فرد انار ساوه افزود: در تولید انار ارگانیک ساوه از هیچ کودی استفاده نمیشود و هیچ موردی از مشاهده بقایای کود در تولید انار این منطقه گزارش نشده است.
ساوه زادگاه انار مرغوب دنیاست. انار مرغوب با نام ساوه جان میگیرد و عبارت "هر اناری انار ساوه نیست" از فرسنگها دورتر از خاستگاه این محصول بهشتی بکار برده میشود.
کیفیت، ظاهر زیبا، ارگانیگ بودن، عاری بودن از هرگونه مواد شیمیایی و طعم ایدهآل انار ساوه موجب شده است که این محصول جای خود را در بازارهای داخل و خارج کشور به خوبی در میان مردم باز کند.