معاون امور مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور گفت: تنها 44 اداره میراث فرهنگی در شهرستانهای کل کشور فعالیت دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - "اسدالله درویش امیری" در جریان بازدید از آثار تاریخی ساوه گفت: از مجموع 486 شهرستان کل کشور علاوه بر 44 اداره مستقر، 300 نمایندگی میراث فرهنگی نیز فعالیت دارد و در مابقی شهرها حضور نداریم.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی برخلاف اداراتی نظیر جهاد کشاورزی که در دورترین نقاط تقسیمات کشوری حضور دارند، اداره یا نمایندگی نداشته و این در حالی است که ما در بسیاری از نقاط کشورمان شاهد وجود آثار تاریخی و اماکن گردشگری و رونق صنایع دستی هستیم.
به گفته وی بعد از ادغام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک دوره بهمریختگی نظام اداری را شاهد بودیم و اقدام لازم برای چینش ساختار در گذشته انجام نشد.
معاون پارلمانی سازمان میراث فرهنگی کشور در ادامه با بیان اقداماتی که در دولت یازدهم برای ساماندهی ساختار اداری این سازمان انجام شده است، گفت: ما این ساختار را در سازمان خودمان تعریف کردیم و رایزنیهایی با سازمان مدیریت داشتیم و توافقاتی هم صورت گرفته است.
به گفته وی نتیجه این توافقات استقرار اداره میراث فرهنگی جدید در 80 شهرستان و 84 نمایندگی در کل کشور و تامین نیروی انسانی برای ادارات به استعداد پنج نفر است، برای نمایندگی ها نیز دو نفر مقرر شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیتهای موجود داخل سازمان اعم از نیروی انسانی، مکانهای اداری و ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری را جمعبندی میکنیم تا با تجهیز آنها ارتقا از نمایندگی به اداره را انجام دهیم.
درویش امیری در حاشیه این بازدید در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص استقرار ادارات در شهرهای استان مرکزی نیز گفت: استقرار اداره میراث فرهنگی در شهرستان تفرش از جمله توافقات انجام شده است و برای شهرستان زرندیه نیز که از این استعداد و ظرفیت برخوردار است، در نخستین جلسه موضوع مطرح خواهد شد و اقدام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: استقرار ادارات بر مبنای امتیازاتی است که نتیجه بررسی شاخصهایی نظیر میزان جمعیت ساکن در منطقه، تعداد آثار تاریخی موجود و اماکن گردشگری است و قطعا با رسیدن به این شاخصها ادارات میراث فرهنگی در آن نقاط مستقر میشوند.
وی با بیان اینکه در مورد ساختار مجموعه میراث فرهنگی در گذشته اجحاف شده است، افزود: باید همزمان با ادغام مجموعههای وابسته به این سازمان بر مبنای تقسیمات کشوری، استقرار ادارات عملیاتی می شد.
درویش امیری با اشاره به وجود آثار فاخر تاریخی در شهرستان ساوه نیز گفت: مسجد جامع ساوه گنجینه هنر معماری هنرمندان این مرز و بوم است و برای صیانت از آن تلاش خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، درویش امیری به همراه نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی و فرمانداران ساوه و زرندیه از آثار تاریخی ساوه از جمله مسجد جامع، مسجد سرخ، موزه چارسوق بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این آثار باستانی شهر هزار ساله ساوه قرار گرفت.