معاون اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه گفت: رسالت اصلی وزارت تعاون، کار و رفاع اجتماعی که صیانت از نیروی کار است به ورطه فراموشی سپرده شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی - "سلمان فضلخانی" در گردهمایی مدیران عامل و رؤسای هیئت مدیره تعاونیهای مصرف کارگران استان مرکزی افزود: تعاونیها نقش بسزایی در رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برعهده دارند و میتوانند مسیر توسعه را در اجتماع شتاب بخشند، پس برای کسب موفقیت در جامعه باید از تعاونیها بهره بگیریم.
موفقیت اتحادیه امکان کشور و پیروزی بر مشکلات و بحران اقتصادی را مرهون همدلی و مشارکت تعاونیهای مصرف کارگری سراسر کشور و تأمین مایحتاج مورد نیاز زندگی کارگران از طریق شبکه عظیم اقتصادی امکان دانست و گفت: اتحادیه امکان در تأمین مایحتاج ضروری مردم بویژه جامعه کارگری نقش مهمی برعهده داشته و میتواند این نقش مهم را نسبت به بازنشستگان و پیشکسوتان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی و رنگین شدن سفره تهی آنان نیز ایفا کند.
فضلخانی با بیان اینکه معرفی کلیه داراییهای اتحادیه امکان حق مسلم تعاونیهای مصرف کارگران سراسر کشور است، افزود: مسکوت ماندن طرح تقویم کردن داراییها به مدت سه سال از تصمیمات مجمع بود که در مرحله نخست، مجمع تصمیم به فروش املاک مازاد اتحادیه گرفت که این امر تاکنون محقق نشده است.
وی گفت: هدف طراحان و مصوبه مجمع مبنی بر تقویم و فروش داراییهای مازاد حرکتی ارزشمند در راستای کمک به تعاونیهای مصرف و تقویت بنیه مالی آنان در برابر تورم و مشکلات اقتصادی بوده و منجر به جلوگیری از رکود، تعطیلی و ورشکستگی تعاونیهای مصرف کارگران کشور خواهد شد، لذا عدم تحقق این مهم و ممانعت اتحادیه امکان از فروش املاک و داراییهای مازاد منجر به بروز گلایه و نارضایتی تعاونگران از مسئولان اتحادیه شده است.
به گفته وی حضور مستمر نمایندگان مجامع استانها در اتحادیه امکان کشور و پیگیری مشکلات و دغدغههای تعاونیها منجر به رفع مشکلات و رضایتمندی تعاونگران و مثمرثمر در ارائه خدمات مطلوب به اعضای تعاونیها و تأمین نیازهای روزمره زندگی آنان خواهد بود.
نایب رئیس شورای عالی استان مرکزی با انتقاد و گلایه از عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پس از تحمل هشت سال سختی و مشقت کارگران در دولتهای نهم و دهم، پیروزی دولت تدبیر و امید بارقهای از امید و نشاط در سایر اقشار و طبقات بویژه جامعه کارگری ایجاد کرد ولی متأسفانه وزیر کار به جای پرداختن به مشکلات، دغدغهها، نبود امنیت شغلی و عدم وجود اشتغال و کارآفرینی، عدم نظارت بر حسن اجرای قوانین کار و تأمین اجتماعی و سفره تهی کارگران و بازنشستگان، صرفاً به بحث سبد کالا و حمایت از معلولین و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و بحث حذف یارانهها پرداخته است و رسالت اصلی خویش که صیانت از نیروی کار است را به ورطه فراموشی سپرده است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی در سود امکان سهیم هستند
به گزارش ایسنا، رئیس کانون بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی استان مرکزی و عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی کشور نیز در این گردهمایی گفت: هماکنون کارگران و بازنشستگان در تنگنای اقتصادی و معیشتی قرار دارند و رسیدگی به این مهم ضروری است.
"علیرضا امیری" با اشاره به اشتغال بکار مجدد مسئولان و مدیران ستادی و رؤسای مراکز اتحادیه امکان کشور بعد از توفیق بازنشستگی گفت: با وجود قانون تأمین اجتماعی، مستمری بگیران و بازنشستگان اجازه اشتغال بکار مجدد را ندارند لذا چرا و به چه علت برخی مسئولان اتحادیه امکان با سنین بالا دوباره به کار گمارده میشوند.
وی با اظهار گلایه و ناخرسندی کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی از این وضعیت گفت: اگر کارگری با دریافت حداقل مستمری ماهانه هفت میلیون ریال بازنشسته شود و در جایی مشغول بکار شود سازمان تأمین اجتماعی بلافاصله مبادرت به قطع مستمری او میکند.
عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور درخصوص این که سرمایه کارگران امروز و بازنشستگان دیروز در اتحادیه امکان کشور کجا هزینه میشود، پیشنهاد کرد: نمایندگان مجامع استانی و بازرسان امکان کشور ضمن حفاظت و حراست از اموال و داراییهای اتحادیه امکان، ترتیبی اتخاذ کنند تا اولاً شاهد تأسیس فروشگاههای زنجیرهای امکان در سراسر کشور به منظور رفاه حال بازنشستگان باشیم، ثانیاً اختصاص کارت خرید به شاغلین و بازنشستگان محقق شود.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران استان مرکزی درخصوص مشکلات نقدینگی تعاونیهای مصرف کارگران سراسر کشور گفت: تمامی اموال اتحادیه امکان باید قیمتگذاری شده و با فروش اموال مازاد سود آن در طول این 30 سال مشخص و فیمابین صاحبان سرمایه تعاونیهای مصرف کارگری توزیع شود.
امیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری اولین المپیاد ورزشی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی افزود: این مسابقات در هفت رشته ورزشی برای آقایان در آبانماه در کردستان(سنندج) برگزار میشود و در بخش بانوان نیز در آذرماه و در پنج رشته ورزشی در خرم آباد شاهد برگزاری المپیاد خواهیم بود.
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته کشور از نامه زمانی نوری بازرس امکان کشور و نماینده مجمع استان مرکزی به مدیرعامل و اعضاء هیئت مدیره امکان و ارسال تصویر آن به کانونهای کارگران بازنشسته کشور و کانون عالی شوراها و سایر مسئولین پیرامون تأسیس فروشگاههای زنجیره ای امکان برای رفاه حال بازنشستگان تشکر و قدردانی و گفت: بازنشستگان تأمین اجتماعی کشور از زمره اولین اعضاء و سهامداران اتحادیه امکان کشور بوده و در سود حاصله و موفقیت های امکان سهیم هستند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته استان مرکزی از برگزاری طرح کرامت رضوی خبر داد و گفت: سهمیه استان مرکزی در این طرح 500 نفر برای اعزام به مشهد مقدس است.
وی از خریداری یک ملک به ارزش 300 میلیون تومان برای کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان مرکزی در شهرستان صنعتی و کارگری ساوه خبر داد و افزود: این امر مهم و خداپسندانه با وحدت و همدلی اعضای کانون محقق شده است.
مدیرعامل تعاونی مصرف کارگران ماشین سازی اراک نیز با انتقاد و گلایه از عدم حضور مسئولین امکان اراک و ساوه در این جلسه با اشاره به اخذ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده گفت: این نرخ شامل 6 درصد مالیات و 3 درصد عوارض است و مؤدیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده باید از ابتدای سال 1394 در کلیه مبادلات اقتصادی فیمابین، عرضه کالا و ارائه خدمات عمومی، مالیات و عوارض را در صورتحسابهای صادره اعمال و از خریداران اخذ کنند.
"حجتالله شایان" با اشاره به اینکه 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از مبادی تولید کالای خارجی هم اخذ میشود، افزود: این میزان سود برای تعاونگران بسیار بالاست.
وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا برای سال 1395 از هماکنون برنامهریزی کنند تا از ورشکستگی تعاونیها که بخشی از آن به مالیات بر ارزش افزوده برمیگردد، جلوگیری شود.
مدیرعامل تعاونی ماشینسازی اراک ضمن گلایه از اعمال فشار دارایی برای اخذ مالیات بیان کرد: باید داراییهای امکان ارزشگذاری شود تا میزان سرمایه هر تعاونی از امکان مشخص شود.
شایانپور در این زمینه به تنظیم طومار تعاونیهای مصرف کارگران استان مرکزی خطاب به مدیرعامل، اعضاء هیئت مدیره و بازرسین اتحادیه امکان و دیگر مسئولان ذیربط مبنی بر تقویم و بروزرسانی قیمت املاک و داراییهای امکان و فروش املاک مازاد و تقسیم سود اشاره کرد.
به گفته وی تعاونداری سودی ندارد، اگر در گذشته اینکار هفت درصد سود داشت، الان هزینههای جاری چند برابر شده است و میبایست برای رعایت عدالت چارهای اندیشیده شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه "حسین رودبارانی" مدیرعامل تعاونی مصرف کارگران آذرآب اراک گفت: باید از پرداخت سنوات چند صد میلیون تومانی اعضای هیئت مدیره امکان کشور بازرسی و ابهامات برطرف شود.
وی گفت بازنشستگان و کارگران شاغل در کلانشهر اراک، این شهر بزرگ صنعتی و کارگری با توجه به رکود اقتصادی و بحران حاکم بر صنعت و تولید ملی و تعطیلی و رکود کارخانجات رها شدهاند و هیچگونه سرپناهی ندارند، مشکلات صنفی آنها پیگیری نمیشود و خانه کارگر اراک در واقع تعطیل است، در حالیکه خانه کارگر شهرستانهای ساوه و زرندیه تشکیلاتی فعال و پویا با عضوپذیری بالا و آموزشهای رایگان و ارائه خدمات متنوع و بنیه مالی قوی بوده و فعالیتهای قابل توجهی دارد.
مدیرعامل تعاونی آذرآب اراک به ضرورت تقویم کردن اموال اتحادیه امکان اشاره کرد و گفت: باید سود حاصله از فروش اموال مازاد در راستای کمک به تعاونیها صرف شود.
وی گفت: در سال گذشته هشتاد میلیارد ریال خرید و فروش داشتیم در حالیکه متأسفانه علیرغم میل باطنی سقف خرید ما از امکان فقط چهار میلیارد ریال بوده است و علت آن عدم همکاری و مساعدت مسئولین اتحادیه یا عدم تهیه اجناس مورد نیاز از سوی اتحادیه امکان بوده است.
رودبارانی ضمن ابراز گلایه از عدم تکریم تعاونیها توسط مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره و مسئولان اتحادیه گفت: اتحادیه امکان یکی از گستردهترین و سالمترین شبکههای توزیع کالای کشور طی چند دهه گذشته بوده چرا که رسالت آن خدمت به جامعه کارگری به عنوان شریفترین و محرومترین اقشار جامعه بوده و مسئولین اتحادیه، مجمع، بازرسین و همه دست اندرکاران امکان میبایست تلاش کنند تا رسالت خطیر امکان به ورطه فراموشی سپرده نشود و ارزشها و آرمانهای امکان از بین نرود.
رودبارانی گفت: اتحادیه امکان علاوه بر وابستگی به بخش تعاون از افتخار تعلق به قشر محروم کارگری نیز بهرهمند است.