نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: لازمه رسیدن به یک توسعه پایدار در هر جامعه انجام پژوهشهای جامع است .
شهلا میرگلوبیات در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی به مناسبت هفته پژوهش افزود: برنامهریزی و سرمایهگذاری در امر پژوهش میتواند هر کشوری را در عرصههاي مختلف بخصوص توسعه دانشبنیان یاری کند.
وی با تاکید بر عدم انجام پژوهشهای غیر کاربردی بیان کرد: نبود یک بانک اطلاعاتی جامع در حوزه پژوهش سبب موازیکاری و همچنین برآورده نشدن نیازهای واقعی جامعه شده و منجر به انجام برخی پروژههای غیر کاربردی شده است.
دبیر فراکسیون نخبگان مجلس خواستار ایدهپردازی و برنامهریزی پژوهش محور به منظور تحقق اهداف توسعهای کشور در سند چشمانداز شد و اظهار کرد: پژوهشگران باید با در نظر گرفتن نیاز های جامعه، در راستای ارایه راهکار مناسب برای رفع این نیازها تلاش کنند.
وی تصریح کرد: صرف انجام کارهای آموزشی در دانشگاهها کافی نیست و ما را به اهداف مورد نظر نخواهد رساند بلکه تقویت پژوهش، نوآوری و نیز برنامههای فرهنگی منجر به تربیت و پرورش نیروی انسانی کارآمد و تأثیرگذار در عرصههای اجتماعی کشور میشود.
میرگلوبیات با اشاره به فرهنگسازی برای ارتباط هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه، از پژوهش به عنوان حلقه واسطه بین علم و تولید یاد کرد و افزود: بهره بردن صنایع از پتانسیل و ظرفیت دانشگاهها سبب بالابردن تولید محصولات با کیفیت و افزایش قدرت رقابت در عرصه بینالمللی میشود.
وی از پژوهش و نوآوری به عنوان مبدأ تحول در دانشگاهها یاد کرد و افزود: کیفیتبخشی در مأموریتهای دانشگاهها دستاورد تقویت حوزه پژوهش است و باید پژوهش و نوآوری به سمت علمی و کاربردی شدن هدایت شود تا تأثیرگذاری آن در مجموعه مراکز علمی نمایان شود.
وی کلید دستیابی به ارتقای علمی را پژوهش و تحقیق دانست و تصریح کرد: براساس برنامه چهارم توسعه و سند چشمانداز ۲۰ ساله، پژوهش محور همه برنامههای آموزشی خواهد بود چرا که بدون پژوهش توسعه اتفاق نمیافتد لذا باید عطش تحقیق و پژوهش در مجموعه های علمی کشور ایجاد شود.
به گفته میرگلوبیات ارتقای توانمندی هیئتهای علمی، پرهیز از سیاستزدگی و تشکیل کمیتههای مشورتی از راهکارهای عملی برای تقویت حوزه پژوهش در دانشگاههاست.