دوره تخصصي آموزشي مديريت استراتژيك با حضور معاونان شهرداريهاي استان مركزي، مديران سازمانهاي تابعه و شهرداران مناطق ساوه و كارشناس آموزش و پژوهش استانداري مركزي در شهرداري ساوه برگزار شد.
شهردار ساوه در اين دوره آموزشي گفت: اداره مطلوب شهرها و مخصوصا کلانشهرها بدون مديريت يکپارچه شهري امکانپذير نميشود و مديريت يکپارچه شهري همان نگاه سيستمي است که مولود نگاه استراتژيک است.
«كامران جوادي» افزود: مدیریت راهبردی یا مدیریت استراتژیک یک تجزیه و تحلیل در خصوص مسایل مهم و برجستهٔ سازمان است که توسط راهبران ارشد سازمان به نمایندگی از مالکان، به منظور کنترل منابع در محیطهای خارج از سازمان، اتخاذ میشود.
وي بيان كرد: مدیریت استراتژیك به سازمان این امكان را میدهد كه به شیوهای خلاق و نوآور عمل كنند و برای شكل دادن به آینده خود به صورت انفعالی عمل نكنند.
دكتر جوادي ادامه داد: این شیوه مدیریت باعث میشود كه سازمان دارای ابتكار عمل باشد و فعالیتهایش به گونهای درآید كه اعمال نفوذ كند و بدینگونه سرنوشت خود را رقم بزند و آینده را تحت كنترل درآورد .
وي گفت: از نظر تاریخی، مزیت اصلی مدیریت استراتژیك این بوده است كه به سازمان كمك میكند تا از مجرای استفاده كردن از روش منظمتر، معقولتر و منطقیتر راهها یا گزینههای استراتژیك را انتخاب كند و بدینگونه استراتژیهای بهتری را تدوین كند.
وي اظهار كرد: مدیران و كاركنان از طریق درگیر شدن در این فرایند خود را متعهد به حمایت از سازمان میكنند و یكی دیگر از مهمترین منافع مدیریت استراتژیك این است كه موجب تفاهم و تعهد هر چه بیشتر مدیران و كاركنان میشود .
به گفته وي، یكی ديگر از منافع بزرگ مدیریت استراتژیك این است كه موجب فرصتی میشود تا به كاركنان تفویض اختیار شود چون تفویض اختیار عملی است كه به وسیله آن كاركنان تشویق و ترغیب میشوند در فرایندهای تصمیمگیری مشاركت كنند؛ خلاقیت ، نوآوری و خیالپردازی را تمرین كرده و بدینگونه اثربخشی آنان افزایش خواهد یافت.
در ادامه اين دوره آموزشي سرفصلهايي مانند مفهوم برنامهريزي، استراتژي، تفكر استراتژيك، مقايسه مدلهاي برنامهريزي استراتژيك، نحوه پيادهسازي مدل و تعيين استراتژي و چشمانداز توسط جوادي تشريح شد و فراگيران در اين دوره با مفاهيم و مدلهاي برنامه ريزي و تفكر استراتژيك آشنا شدند.