مدیرعامل مؤسسه مردمنهاد دوستداران و حافظان طبیعت ساوه و زرندیه از نصب دوربینهای تلهای به منظور حفاظت از منطقه شکارممنوع بخش خرقان زرندیه خبر داد و گفت: دوربینهای تلهای ابزار کارآمدی برای رصد وحوش و البته متخلفان هستند.
مهدی فرقانیپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی اظهار کرد: نصب دوربینهای تلهای با برخورداری از تکنولوژی روز جهت حفاظت از محیط پیرامونی در کنار محیطبانان منجر به افزایش ضریب حفاظتی منطقه خواهد شد.
وی با اشاره به گونههای مختلف جانوری که در منطقه خرقان زرندیه وجود دارد، اضافه کرد: نصب دوربین علاوه بر کنترل حیات وحش به منظور مقابله با شکار غیر قانونی بکار رفته و ابزاری برای شناسایی و مشخص شدن جمعیت حیات وحش در مناطق حفاظت شده شهرستان است.
وی بیان کرد: دوربینهای تلهای Camera Trap یا Stealth Camera دوربینهایی هستند که بدون حضور انسان، قادر به تصویربرداری از وحوش و متخلفان هستند و حسگرهای قوی در این دوربینها به آنها امکان ضبط تصویر هر متحرکی را میدهد. آنها حتی جنبش یک بوته در بیابان را نیز انعکاس میدهند.
به گفته وی این دوربینها قادرند در تاریکی مطلق به کمک نور مادون قرمز به تصویربرداری و عکاسی بپردازند. هماکنون تعداد قابل توجهی از این دوربینها در اختیار اداره محیط زیست و دوستداران و حافظان طبیعت قرار دارد که وسیله خوبی برای رصد وحوش و متخلفان هستند.
وی با بیان اینکه از تصاویر و فیلمهای این دوربینها میتوان برای ساخت فیلمهای مستند حیات وحش نیز بهره برد، افزود: هم اکنون در برخی مناطق سوقالجیشی شکارممنوع بخشهای خرقان و نوبران این دوربینها نصب شدهاند.
به گفته این فعال محیط زیست، بخش خرقان زرندیه به دلیل موقعیت خاصی که دارد دارای گونههایی است که بسیار ارزشمند هستند اما، متاسفانه این گونهها در حال انقراض هستند و به همین منظور افزایش ضریب حفاظتی و امنیتی در تقویت گونههای یاد شده بسیار مؤثر است.
وی بیان کرد: منطقه خرقان به دلیل موقعیت خاص زیستگاهی خشکی و آبی و غنای گیاهی و اقلیم، گونههای جانوری شاخصی را در خود جای داده است، که میتوان به حیواناتی نظیر گربه وحشی، سیاه گوش، کفتار، شغال و روباه ،کبک، تیهو، بلدرچین، فاخته، دلیجه،قرقی و ... اشاره کرد.
فرقانیپور خاطرنشان کرد: اقلیم خاص و موقعیت ویژه زیستگاهی گونههای مختلف جانوری این بخش ضرورت محافظت از آنان را دو چندان کرده است.