پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: هپاتیت B شایعترین هپاتیت ویروسی مزمن کبدی در جهان به شمار می‌رود.

دکتر سید موید علویان در حاشیه برگزاری سمینار دو روزه کشوری هپاتیت در ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: در حال حاضر 350 میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری مبتلا هستند که سهم کشورمان از این میزان یک میلیون و 400 هزار نفر است.

 

وی اضافه کرد: انجام واکسیناسیون نوزادان و افراد پرخطر از سال 73 به همت مجموعه بهداشتی و درمانی کشورمان موجب شد که امروز هپاتیت B در جمعیت زیر 20 سال کشور کاهش چشمگیری یابد.

 

وی با اشاره به روند کاهش میزان بروز هپاتیت B در ایران اضافه کرد: واکسیناسیون متولدین 68 تا 70 نیز از دیگر دلایل مؤثر در روند کاهش بروز این بیماری است.

 

وی با ابراز خرسندی از عدم انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد، گفت: این مهم در پی انجام اقدامات پیشگیرانه‌ای بوده که در گذشته انجام شده است اما، باید مراقب راه‌های انتقال دیگر از جمله انتقال از طریق اعتیاد تزریقی و روابط جنسی ناسالم بود.

 

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه متأسفانه اغلب مبتلایان به هپاتیت B از بیماری خود بی‌خبرند، گفت: آگاهی داشتن درباره بیماری‌ها حق همه افراد است اما، متأسفانه در این عرصه اقدامات جدی صورت نگرفته و بیشتر به دنبال تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بوده‌ایم و در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی مجدانه عمل نشده است.

 

وی با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، افزود: متأسفانه سطح آگاهی و معلومات مردم درباره بیماری‌های کبدی ناکافی است و قطعا ارتقای دانش مردم در مورد انواع بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های خاموش مقدم بر درمان آنان است.

 

دکتر علویان در ادامه با اشاره به وضعیت هپاتیت C نیز گفت: حدود 200 میلیون نفر در جهان مبتلا به این بیماری هستند. خوشبختانه شیوع این بیماری در کشور ما به مراتب کمتر از مناطق دیگر است به طوری که نزدیک به 300 هزار نفر از ایرانیان مبتلا به هپاتیت C هستند.

 

وی علت کم بودن سهم ایران در ابتلا به هپاتیت C را کنترل تمام خون‌های تزریقی از سال 1375 توسط سازمان انتقال خون دانست و این اقدام را عامل مهمی در توقف انتشار این بیماری ذکر کرد.

 

50 درصد معتادان تزریقی کشور به هپاتیت C مبتلا هستند

 

وی با بیان اینکه 50 درصد معتادان تزریقی کشور به هپاتیت C مبتلا هستند، اظهار کرد: اعتیاد تزریقی یک معضل اجتماعی است که یکی از شاخه‌های آن هپاتیت C است و احتمال انتقال آن به سایر معتادین و یا همسران افراد معتاد، احتمالی نگران‌کننده است.

 

وی افزود: اجرای برنامه کاهش آسیب جزو برنامه‌های مصوب نظام سلامت است اما، اعتیاد تزریقی معضل اجتماعی است و از طرفی سطح آگاهی مردم در زمینه بیماری‌های کبد و هپاتیت ویروسی بالا نیست و باید رسانه‌ها و مراکز علمی در این زمینه مداخله کنند.

 

دکتر علویان در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر اقدامات پیشگیرانه شبکه هپاتیت کشور برای مقابله با این بیماری گفت: انجام فعالیت‌های علمی و تخصصی، برگزاری سمینارها و همایش‌های مختلف به منظور افزایش و ارتقای سطح دانش مردم و تلاش برای افزایش دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی معتبر در سراسر کشور از جمله این اقدامات است.

 

وی تصریح کرد: به زودی نرم‌افزار جامع بیماری‌های کبدی و هپاتیت به صورت دانلود رایگان در گوشی‌های تلفن همراه در دسترس مردم خواهد گرفت تا با آخرین اطلاعات و مراکز علمی و آزمایشگاهی مرتبط با این حوزه آشنا شوند.

 

ایران بدون هپاتیت C تا سال 2035

 

علویان در پایان با بیان اینکه هپاتیت B ریشه‌کن نمی‌شود مگرآنکه آن را کنترل کنیم، خاطرنشان کرد: هدفگذاری کرده‌ایم که تا سال 2035 ایران بدون هپاتیت C داشته باشیم و معتقدیم تحقق این هدف دور از ذهن نیست.

 

به همت بسیج جامعه پزشکی ساوه و همکاری مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه بقیة‌الله و مرکز هپاتیت ایران سمینار دو روزه‌ای با موضوع تازه های هپاتیت B و C در سالن اجتماعات هلال احمر ساوه برگزار شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group