مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه گفت:به منظور جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی ایجاد شده در منطقه و نیز جلوگیری از بوتهکنی، در سال جاری تنورهای گازی در بین ساکنین منطقه توزیع شد تا از سوزاندن بوتههای منطقه جلوگیری شود.
سهراب پاژنامه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: عملیات اجرایی فاز دوم طرح بیابانزدایی منطقه طراز ناهید ساوه تاکنون 50 درصد پیشرفت داشته است.
وی اظهار کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال از ابتدای سال جاری به مدت یک سال به مرحله اجرا در آمده است.
وی با بیان اینکه فاز نخست این طرح در سطح 700 هکتار از اراضی بیابانی ساوه و با کاشت نهال آتریپلکس(اسفناج وحشی) اجرا شد، ادامه داد: این طرح در فاز دوم نیز در 700 هکتار دیگر از بیابانهای این منطقه در حال اجراست.
پاژنامه از گونههای گیاهی آتریپلکس به عنوان گونههای مقاوم در برابر خشکی و کمآبی، و سازگار با آب و هوای این شهرستان یاد کرد و افزود: استفاده از اینگونه پوشش گیاهی برای حفظ و مقاومسازی خاکهای فقیر با توجه به شرایط اکولوژیک منطقه مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه از اجرای 300 هکتار هلالی آبگیر با بذرکاری و 200 متر مکعب عملیات خشکهچین در این منطقه برای مبارزه با پدیده بیابانزایی نیز خبر داد.
پاژنامه با بیان اینکه در مجموع 32 هزار هکتار از اراضی بیابانی شهرستان ساوه مشمول اجرای این طرح هستند، افزود: در این طرح اقداماتی همچون تولید و کاشت نهال، آموزش ساکنین منطقه، اجرای پروژههای کشاورزی پایدار مانند خارج کردن از سیستم سنتی و سیستمی کردن، انتقال آب با لوله و پوشش انهار انجام میشود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه قرق پنج هزار هکتار از منطقه به منظور حافظت از منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی منطقه توسط قرقبان، توانمندسازی جوامع محلی، احداث بوستانهای روستایی و برگزاری دورههای فنی و حرفهای را از دیگر اقدامات انجام شده در اجرای طرحهای بیابانزدایی در منطقه طرازناهید ساوه اعلام کرد.
وی جلوگیری از گسترش اراضی بیابانی، احیای اراضی و جلوگیری از تولید ریزگردها را از اهداف کشت بوتههای آتریپلکس دانست و تصریح کرد: به منظور جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی ایجاد شده در منطقه و نیز جلوگیری از بوتهکنی، در سال جاری تنورهای گازی در بین ساکنین منطقه توزیع شد تا از سوزاندن بوتههای منطقه جلوگیری شود.
پاژنامه با بیان اینکه شهرستان ساوه دارای 355 هزار هکتار اراضی بیابانی و مرتع است،خاطرنشان کرد: اراضی بیابانی بر اثر بهرهبرداری بیرویه دامداران، افت سفرههای زیرزمینی و خشکسالی به وجود میآید.