معاون خدمات مشترکان شرکت آب و فاضلاب ساوه گفت: 15 درصد انشعابات غیرمجاز ساوه در حاشیه این شهر واقع است.
محمد خادمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، اظهار کرد: در سالهای اخیر پدیدهی حاشیهنشینی موجب بروز برخی معضلات اجتماعی در سطح شهر شده که از جمله آن میتوان به استفاده غیرمجاز از آب اشاره کرد.
وی ادامه داد: سرانه مصرف مشترکان غیرمجاز آب، نسبت به سایر مشترکین بیش از حدمجاز است و در شرایطی که مشکل کمآبی به عنوان مهمترین معضل شهرستان مطرح است جلوگیری از شیوع برقراری چنین انشعاباتی ضروری است.
وی با اشاره به رشد حاشیه شهر به دلیل افزایش میزان سکونت مردم، بیان کرد: موضوع ساماندهی انشعابات غیر مجاز از سال 86 به صورت جدی در سطح شهر آغاز شد تا از مصارف غیر طبیعی و بدون در آمد جلوگیری شود.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی که در استفاده از انشعاب غیرمجاز وجود دارد، اضافه کرد: کشف و جمعآوری انشعابات غیرمجاز آب به منظور افزایش درآمد شرکت و توزیع عادلانه آب انجام شده و مدیریت مصرف بهینه آب و کاهش هدررفت آن در شبکه توزیع را به همراه خواهد داشت.
معاون آبفای ساوه همچنین با اشاره به تهدیدات بهداشتی این معضل نیز گفت: از آنجاکه انشعابات غیرمجاز به دلیل فرار از ابزارهای نظارتی معمولا شبانه برقرار میشود و از طرفی به دلیل استفاده از لوازم غیراستاندارد به جهت هزینه کمتر آن، آلودگی احتمالی در شبکه توزیع آب دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: آلودگی ایجاد شده در شبکه آب اثر کلرزنی را نیز از بین برده و ضریب بهداشتی آب شرب را کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: شکستگیهای متعدد نیز به دلیل استفاده از لوله و اتصالات کهنه و فرسوده در انشعابات غیر مجاز منجر به هدر رفت آب شده و با روانه شدن آب در معابر و کوچهها تبعات خاص بهداشتی را نیز در پی میآورد.
خادمی در ادامه با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب به تنهایی قادر به جمعآوری انشعابات غیرمجاز نیست، تصریح کرد: این مهم در سایه تعامل با دستگاههای اجرایی شهرستان محقق میشود.
وی با بیان اینکه در طول پنج سال اخیر بالغ بر پنج هزار انشعاب غیر مجاز در ساوه ساماندهی شده است، گفت: با وجود این میزان جمعآوری انشعاب غیر مجاز ولی کماکان این کار غیر قانونی در حال شکلگیری است.
وی بیان کرد: افرادی که از انشعابات غیرمجاز استفاده میکنند، علاوه بر تجاوز به حقوق شهروندی با استفاده بیرویه و عدم پرداخت آببهاء، احتمال قطعی آب و افت فشار را برای مشترکین آن منطقه بوجود میآورند، به همین منظور این شرکت با همکاری و تلاش دادگستری و نیروی انتظامی شهرستان اقدام به جمعآوری این نوع انشعابات بخصوص باغات و کارگاهها کرده است.
معاون آبفای ساوه خاطرنشان کرد: استفاده از انشعابات غیرمجاز، رفتاری ناهنجار، تجاوز به شبکه و کاری غیرعرف محسوب شده و پیگیرد قانونی دارد.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه با توجه به تبعاتی که انشعابات غیرمجاز باغات در حوزه تأمین و بهداشت آب دارد، اقدام به قطع انشعاب میکند و شخص خاطی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و به مراجع قضایی معرفی میشود.