رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه گفت: معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی باید در قالب پژوهشهاي علمی مورد بررسي قرار گرفته و آسیبشناسی شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، مجید گندمکار در میزگرد اجتماعی دفتر ایسنا در ساوه با موضوع سرقت و مواد مخدر اظهار كرد: به عقیده بنده در بررسی آسیبهای اجتماعی و وقوع جرایم باید با عینک پژوهشی و علمی دلایل و عوامل دخیل در بروز آنها را مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: گاهي در یک شهر وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی میتواند متأثر از موقعیت جغرافیایی و محلهای، دلایل متفاوت و متمایزی داشته باشد و اگر نگاه علمی، آماری و پژوهشی به اين نكات نداشته باشیم قطعا توفیق زیادی در پیشگیری از وقوع جرایم نخواهیم داشت.
گندمکار اضافه کرد: انجام کار پژوهشی نیازمند دسترسی به اطلاعات دقیق است و ما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه آمادگی داریم چنانچه دستگاه قضایی و نیروی انتظامی همکاری آماری لازم داشته باشد اقدامات پژوهشی دقیقی در خصوص علل وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی در اين شهرستان را به انجام برسانيم.
به گفتهي وی، نگاه درست تربیتی و رفتاری میتواند بروز آسیبهای اجتماعی به خصوص در میان نسل جوان را به شدت کاهش دهد که در این زمینه وظیفه اصلی بر دوش خانوادهها و سپس محیطهای علمی و تحصیلی است.
رئیس دانشگاه آزاد ساوه فرهنگسازی را یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانست و تصریح کرد: مواجهه فرهنگی با آسیبهای اجتماعی بسیار مؤثرتر و ریشهایتر از برخوردهای تنبیهی است.
وی بیان کرد: نهادهای فرهنگی و تبلیغی چنانچه با نگاه پژوهشمحور به آسیبهای اجتماعی بنگرند نقشه راه مناسبی را برای کاهش وقوع این معضلات تهیه خواهند کرد.
گندمکار با اشاره به آمار بالای پذیرش دانشجو در مراکز عالی آموزش علمی در این شهر گفت: در دانشگاه آزاد ساوه و واحدهای وابسته به آن نزدیک به 12 هزار دانشجو در حال تحصیل هستند که ما سعی کردیم با برنامهریزی علمی و فرهنگی علاوه بر ایجاد سدی در مقابل ورود آسیبهای اجتماعی به محیطهای دانشجویی از ظرفیت علمی آنان نیز برای مقابله با این آسیبها استفاده کنیم.