معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: روشهای فعلی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مؤثر نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی محمد بهاروند در میزگرد اجتماعی دفتر ایسنا در ساوه با موضوع سرقت و مواد مخدر اظهار كرد: نوع برخورد، عدم اطلاعرسانی صحیح و نبود آموزشهای تخصصی به نوعی باعث افزایش سرقت و اعتیاد در شهرستان ساوه شده است.
وی با اشاره به قرار گرفتن آمار سرقت و مواد مخدر در صدر جرایم شهرستان، افزود: در پنج ماه نخست سال جاری 828 مورد سرقت در شهرستان گزارش شده است که در مقایسه با پنج ماه نخست سال گذشته 18 درصد کاهش سرقت و البته 20 درصد افزایش کشفیات در سرقت نسبت به سال گذشته داشتهایم.
بهاروند با بیان اینکه در بحث کشف مواد مخدر و دستگیری معتادان در سطح شهرستان فعالیتهای قابل توجهی انجام شده است، اضافه کرد: در پنج ماه نخست سال جاری 21 درصد افزایش اعتیاد و جرایم مواد مخدر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته داشتهایم.
وی کاهش آمار سرقت را حاصل تلاش مجموعه ارگانهای ذیربط و مردم عنوان و اظهار كرد: بسیاری از سرقتها در شهرستان به صورت فصلی رخ میدهد و باعث تغییر آمار به صورت مقطعی میشود.
فرماندار ساوه اعتیاد، بیکاری، فقر، بیسرپرستی یا بد سرپرستی کودکان، کمرنگ شدن ارزشها، تربیت نادرست خانوادهها، مهاجرپذیری و ... را از عوامل تأثیرگذار در افزایش سرقت عنوان کرد.
بهاروند در ادامه گفت: به لحاظ نزدیکی به استانهای غربی و وجود بزرگراهها و راههای فرار بسیار و همچنین نقاط مختلف حاشیهنشین در شهرستان، کنترل سارقان دشوارتر و زمینه برای سرقت هموارتر شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات دائمی متعدد به منظور کاهش سرقت در شهرستان، اظهار کرد: طی جلسات مختلف آموزشهای لازم به دامداران، روستائیان، متصدیان کارگاهها و ... در خصوص محافظت و پیشگیری از بروز سرقت داده شده است.
بهاروند با بیان اینکه 30 اکیپ نیروی انتظامی به صورت شبانهروزی در ساوه و روستاهای اطراف آن گشتزنی میکنند، خاطرنشان کرد: همچنین کنترل و برطرف کردن نواقص امنیتی بانکها توسط پلیس پیشگیری، تجهیز و افزایش ایستگاههای ایست و بازرسی در این راستا انجام شده است.
وی با بیان اینکه پیشگیریها باید به روز و به صورت علمی صورت بگيرند، تصریح کرد: تجدید نظر در برخی از سیستمهای مانیتورینگ و دوربینهای مدار بسته اماکن عمومی ضروری است.
رئیس شورای تأمین شهرستان ساوه بیان کرد: وفاق و همدلی بین اعضای شورای تأمین شهرستان و همچنین تلاشهای بیوقفه دستگاههای ذیربط در عواملی مانند کاهش طلاق تأثیرگذار بوده است.
وی کاهش اعتیاد، فقر، گرفتاری و مشکلات خانوادهها و همچنین افزایش اشتغال و مهارتآموزی و بهتر شدن وضعیت معیشت مردم را از عوامل مؤثر در کاهش سرقت برشمرد و ابراز كرد: در واقع به نوعی منشاء اعتیاد نیز میتواند فقر و خانوادههای بدسرپرست یا بیسرپرست باشد.
بهاروند افزود: یکی از دلایل افزایش سرقت و اعتیاد دیدگاه غلط جامعه نسبت به متخلفان، سارقان و معتادانی است که پس از اصلاح، از زندان به اجتماع باز میگردند و به علت نداشتن جایگاه مناسب به بزه قبلی رجوع میکنند.
معاون استاندار و فرماندار ساوه در ادامه با اشاره به ضرورت مدیریت سرقت و اعتیاد در شهرستان، تصریح کرد: با شکلگیری تشکلهای مردمنهاد، نتیجهبخشتر رفتار میکنیم .
وی با بیان اینکه در این زمینه باید کار را به مردم واگذار کنیم، گفت: دولت باید تنها با تقویت، نظارت، کنترل و قانونمندی این تشکلها باعث دستیابی به نتایج بهتر شود.
بهاروند با اشاره به تأثیر جمعآوری معتادان و درمان آنها در کاهش بزههای اجتماعی، اضافه کرد: شهرداری و بهزیستی وظیفه جمعآوری معتادان و درمان آنها را بر عهده دارد، لذا باید محلهای مناسبی را برای همین منظور اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه تکدیگری جرم است و باید متکدیان جمعآوری شوند گفت: تکدیگری علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر، می تواند زمینه وقوع جرمهای دیگر را افزایش دهد.
بهاروند با بیان اینکه مهاجرپذیری خود یکی از عوامل افزایش اعتیاد و سرقت در شهرستان است، اظهار كرد: البته باید نیمه پر لیوان را هم دید، چرا که پیشرفت شهرستان به نوعی در گرو تلاش و کوشش جمعیت بومی و غیر بومی است و سرمایهگذاران نیز بعضا از جمله مهاجرین هستند.
وی با بیان اینکه اوقات فراغت جوانان و خانوادهها در ساوه باید به شكل مناسبي پر شود، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل روی آوردن جوانان به اعتیاد نبود محلهای مناسب برای تفریح و پر کردن اوقات فراغت است، لذا در این راستا احداث شهربازی، سینما، فرهنگسرا، مراکز تفریحی و... در شهرستان ساوه نیاز است.
بهاروند در پایان تأکید کرد: نباید حساسیت مردم را نسبت به ناهنجاریها و جرایم افزایش داد و باید با روشهای پیشگیری مناسب با آنها مقابله کرد.