پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

رئیس خانه صنعت و معدن و عضو شورای اسلامی شهر ساوه گفت: تحول در صنعت نیازمند تحول در سیاست‌های اقتصادی کشور است.

محمدرضا منصوری در گفت‌وگو با خبنرگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: با اشاره به سخنان حضرت علي(ع) مبنی بر اینکه جامعه اسلامي بدون بازرگانان و صاحبان صنايع نمي‌تواند دوام بیاورد گفت: ایشان بطور دقيق اهميت صنعت و تجارت را عنوان کرده‌اند.

 

وی همچنین به تغییرات زندگی بشر در طول دوران‌های مختلف اشاره کرد و گفت: باید بتوانيم به عنوان يک مسلمان در تاريخ بشريت تأثيرگذار بوده و مصرف‌کننده صِرف نباشيم.

 

وي ادامه داد: بشر در چند هزار سال قبل تا سده اخير نتوانست تغييرات زيادي را در زندگي خود بوجود آورد روشنايي همه مردم فانوس بود و زراعت آنها گاو آهن. متوسط عمر بشر در سده قبل در ايران يا به عبارت ديگر اميد به زندگي کمتر از سي سال بود. سختي سفر، عدم وجود وسيله نقيله، راه و جاده و امنيت موجب شده بود کمتر کسي به سفر اهميت قائل شود و دنياي هر شخص به محدوده زندگي خود او محدود بود. براي بانوان امکان سفر و حتي زيارت وجود نداشت و کوچکترين بيماري و عفونت مرگ انسان‌ها را در پي داشت.

 

وی بیان کرد: در آن سال‌ها در ساوه نيمي از جمعيت بواسطه‌ی ابتلا به طاعون از بين رفتند ولي با پيشرفت علم و صنعت زندگي مردم تغيير کرد و از روزي که انسان براي اولين بار با اختراع نيروي بخار و به دنبال آن توليد لوکوموتيو توانست از اسب پيشي بگيرد زندگي وي دچار تغييرات فاحش شد.

 

منصوري گفت: ورود دستگاه‌های مختلف به زندگی بشر شرایط اقتصادی و اجتماعی را دگرگون کرد و بسیاری از بارها از دوش انسان‌ها برداشته شد.

 

عضو شوراي شهر ساوه افزود: به دور و بر خود که نگاه کنيم صنعت تلويزيون در 50 سال گذشته تغييرات شگرفی کرده است تلويزيون‌هاي لامپي و ترانزيستوري جاي خود را به تلويزيون‌هاي پلاسما دادند. هنوز چند سالي نگذشته بود که تلويزيون‌هاي LCD جاي آنها را گرفتند؛ از سوي ديگر تلويزيون‌هاي LED با ورودشان جاي تلويزيون‌هاي قبلي را گرفتند. در چند سال گذشته تلويزيون‌هاي سه بعدي با استفاده از عينک با ورودشان جايگزين تلويزيون‌هاي قبلي شدند و جالب است بدانيم این تلويزيون‌هاي سه بعدي نیز به تدریج جای خود را به تلويزيون‌هاي سه بعدي بدون استفاده از عينک می‌دهند.

 

وي افزود: امروز نمي‌توان مقابل علم و دانش و صنعت ايستاد بلکه مي‌بايست اين علوم را در اختيار گرفت همچنانکه رهبر معظم انقلاب فرمودند ما بايد با توليد علم و تکنولوژي بتوانيم تأثيرگذاري خود را به اثبات برسانيم. دنيا در دهه‌ی آ‌ينده دچار تغييرات شگرفي در علم و صنعت خواهد شد و ما بايد جوانان خود را براي دهه‌هاي آينده با آموزش‌هاي ويژه و ارائه‌ی علوم تخصصي آماده کنیم تا از يک طرف توليد علم کرده و از طرف ديگر اشتغال را براي آنان به ارمغان بياوريم.

 

منصوري بیان کرد: آموزش و پرورش ما با چهل سال قبل تغيير زيادي نکرده و این در حالی است که بايد نحوه آموزش به گونه‌اي باشد که جوان در سيزده سالگي که سن شروع خلاقيت است، متخصص و بلکه فوق تخصص شود. اگر هر جوان و نوجوان و کودکی با توجه به ژنتيک و استعداد ویژه‌ی خود تخصصي را در کودکي دنبال کند در سيزده سالگي یک متخصص در رشته خود خواهد بود.

 

وی بر لزوم توجه به سوق دادن کودکان و نوجوانان به سمت و سوی آموزش‌های تخصصی تأکید کرد و ادامه داد: کارآفرینان آینده کسانی هستند که استعداد و توانایی آنها در دوران کودکی شناخته شده و والدین و متولیان آموزش و پرورش آنان در مسیر تکامل استعداد و برخورداری از تخصصی ویژه سوق داده‌اند.

 

منصوري افزود: صنعت امروز و البته آینده نیازمند جواناني است که در يک رشته علم، هنر و فن متخصص بوده و يا حتي فوق‌تخصص داشته باشند. اگر این روند از امروز آغاز شود در 10 سال آينده پاسخ مطلوب را خواهيم گرفت.

 

وی به والدین توصیه کرد: با توجه به استعداد و توانايي فرزندان و علاقه ايشان به هر کدام از مهارت‌ها، در جهت تقويت يک مهارت در آنان قدم بردارند تا با تغيير قوانين و ايجاد مدارس تخصصي از همان دوران ابتدايي جوانانی کارآفرین را به جامعه عرضه کنیم که بتوانند علاوه بر کارآفرینی مشکل صنعت را نيز تا حد زيادي مرتفع کنند.

 

وي که از سازندگان اولين موشک‌هاي ايران در دهه شصت است، با اشاره به پيشرفت‌هايي که بعد از انقلاب رخ داده است، گفت: با نگاه تخصصي به اين علم و استفاده از بهترين متخصصين کشور توانستيم به اين فنآوري دست يابيم و اکنون به جايي رسيده‌ايم که برد اولين موشک 120 کيلومتري را به دو هزار و 500 کيلومتر برسانيم به نحوي که ادامه پروژه منجر به پرتاب ميمون فضانورد در فضاي بيرون جو شد.

 

منصوري همچنين از همکلاسي‌اش شهيد شهرياري، دانشمند شهید هسته‌اي به عنوان یکی از نمونه‌های رشد استعداد ياد کرد و گفت: استعداد ناب ايراني توانايي توليد علم را داراست.

 

وي در ادامه افزود: از آنجاکه 90 درصد درآمد استان مستقيماً از محل ماليات صنعتی اخذ مي‌شود لذا تأثير فراوان صنعت در زندگي روزمره مردم نمایان است.

 

منصوري با بیان این مطلب که عوارض فروشی که از صنعت اخذ مي‌شود نیز به حساب شهرداري‌ها و دهياري‌ها واريز مي‌شود اظهار کرد: اخذ عوارض یاد شده در شهرستان ساوه باعث تحول شگرف شده و این شهرستان يشترين منابع را از این طریق در کشور اخذ کرده است.

 

وی عوارض سال جاري را هشت درصد فروش محصولات صنعتي عنوان کرد و گفت: يکي از روستاهاي شهر ساوه سه برابر شهر خمين توانسته است از اين عوارض استفاده کند.

 

منصوري با بیان اینکه بودجه‌اي که به دهياري‌ها و شهرهاي غرق‌آباد، نوبران، آوه و ساوه اختصاص يافته تنها عوارض صنعت است، بر لزوم حمایت از صنعت به عنوان پشتیبان اقتصاد جوامع تأکید کرد و گفت: با تعطيلي هر يک از صنايع نه تنها فرصت اشتغال از بين مي‌رود بلکه درآمد روستاها و شهرها نیز تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group