مدیر ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺳﺎﻭﻩ ﮔﻔﺖ: با اجرای ﻃﺮﺡ ﻣﻠﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﻧﺎﺭ ﺍﺭﮔﺎﻧﯿﮏ ﺩﺭ 120 ﻫﮑﺘﺎﺭ ﺍﺯ ﺍﺭﺍﺿﯽ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ انار سالم در این شهرستان تولید میشود.
حسن شریفی با بیان اینکه ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﻧﺎﺭ ﺳﺎﻟﻢ ﻭ ﻋﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﺁﻓﺖ، ﮐﻮﺩ ﻭ ﺳﻤﻮﻡ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ از مسایل مهمی است که در خور توجه باغداران است، اضافه کرد: توليد محصولات سالم، ارگانيک و عاري از بقاياي سموم و کنترل آفات انار در برنامه کاري جهاد کشاورزي شهرستان است.
ﻭﯼ ﮐﺮﻡ ﮔﻠﻮﮔﺎﻩ ﺍﻧﺎﺭ را ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ ﺁﻓﺖﺍﯾﻦ ﻣﯿﻮﻩ دانست و گفت: ﺗﺎﺝ ﺍﯾﻦ ﻣﯿﻮﻩ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ ﭘﺎﮎ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﺁﺳﯿﺒﯽ ﺑﻪ ﺍﻧﺎﺭ ﻭﺍﺭﺩ ﻧﺸﻮﺩ .
شریفی با اشاره به فعالیت ﺳﺎﯾﺖ ﻣﻠﯽ ﺍﻧﺎﺭ ﺳﺎﻭﻩ افزود: این سایت ﺑﺎ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﻃﺮﺍﺣﯽ ﻭ در یک دوره پنج ساله ﺍﺟﺮﺍیی ﻣﯽﺷﻮﺩ.
وی برقراری ارتباط بین تولیدکنندگان انار با محققان و پژوهشگران، فراهم کردن زمینه توسعه باغات انار، ایجاد بستری مناسب برای تولید محصول با کیفیت و رعایت اصول و فنون بازاریابی و بستهبندی براساس استانداردهای جهانی را از مهمترین اهداف اجرای این طرح دانست که ﺍﺯ ﺍﺳﻔﻨﺪﻣﺎﻩ ﺳﺎﻝ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺁﻕﺩﺭﻩ ﺍﺯ ﺗﻮﺍﺑﻊ ﺑﺨﺶ ﻣﺮﮐﺰﯼ ﺳﺎﻭﻩ ﺁﻏﺎﺯ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه با بیان اینکه ﺩﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﺍﻧﺎﺭ ﺍﺭﮔﺎﻧﯿﮏ ﻭ ﻋﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﮐﻮﺩ ﻭ ﺳﻤﻮﻡ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﭘﻨﺞ ﺳﺎﻝ ﺑﻄﻮﻝ ﻣﯽﺍﻧﺠﺎﻣﺪ، اضافه کرد: جهاد کشاورزي روشهاي غير شيميايي را جهت کنترل آفات انار در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه هماکنون برخی از باغداران مشغول به تولید انار ارگانیک با تأییدیه اتحادیه اروپا هستند، بیان کرد: رشد قيمت محصول انار، تولید انار سالم، هزينه مناسب توليد اين محصول و نياز کمتر به آب در مقايسه با سایر میوهها زمینه توسعه باغات انار را در ساوه فراهم کرده است.
شریفی از آمادگی کامل برای برگزاری کلاسهای آموزشی، ترویجی و بازاریابی برای تولیدکنندگان انار خبر داد و خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان انار ساوه که شهرت جهانی دارند باید انار تولیدی خود را براساس خواست مشتریان تولید و عرضه کنند تا زمینه صادرات بهینه یاقوت سرخ ساوه فراهم شود.
به گفتهی وی بیشترین ارقام انار ساوه را ملس ساوه، ملس تبریزی، آلک، محمد علی خانی و یوسفخانی شامل میشود و ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگیهای شاخص، انار ساوه است.
شریفی تصریح کرد: شهرستان ساوه بزرگترین تولیدکننده انار است و همه ساله سهم عمدهای در تولید انار کشور دارد به طوری که سطح باغات این شهرستان 19 هزار هکتار است که از این میزان 9 هزار هکتار به باغ انار اختصاص دارد.
ساوه دارای 137 هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده و از این میزان 20 هزار هکتار محصولات باغی و 67 هزار هکتار محصولات زراعی است.