مدیرکمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان ساوه گفت: در حال حاضر 70 درصد از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد، زنان سرپرست خانوارند.
محمد محمودی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه حدود پنج هزار و 300 خانوار، تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) ساوه هستند، افزود: از بین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش امداد ساوه 47 درصد به دلیل فوت همسر، 12 درصد به دلیل طلاق، دو درصد مفقودی سرپرست، 6 درصد زندانی، چهار درصد بد سرپرست و مابقی از کارافتاده هستند.
وی با بیان تفاوت کمیته امداد ساوه با شعبههای دیگر امداد در سطح کشور گفت: در بسیاری از شعب کمیته امداد سراسر کشور اکثر جامعه هدف این نهاد را سالمندان و عمدهترین فعالیت این نهاد را اجرای طرح شهید رجایی تشکیل میدهد اما، در شهر مهاجرپذیری مانند ساوه و مشکلاتی که در اثر پدیده طلاق و برخی آسیبهای اجتماعی رخ میدهد بیشتر مددجویان را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر بچههای طلاق حاصل اعتیاد و بدسرپرستی هستند، دادگاه حضانت این کودکان را پس از طلاق به مادر آنان میدهد و زنان طلاق نیز بدلیل اینکه اغلب مستمریبگیر بیمه نیستند برای اداره زندگی با مشکلاتی مواجه میشوند.
وی تصریح کرد: توجه به زنان سرپرست خانوار و حمایت از فرزندان آنان میتواند موجب جلوگیری از بسیاری از آسیبهای اجتماعی شود و کمیته امداد قطعا بدون مشارکت مردمی نمیتواند در تحقق این هدف موفق باشد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این نهاد در سال گذشته در حوزه اشتغالزایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: در سال گذشته 240 مورد اشتغالزایی از طریق مراکز تولیدی و صنعتی برای زنان سرپرست خانوار ایجاد و نیز 300 مورد تسهیلات اشتغال برای این افراد اعطا شده است.
مدیر امداد ساوه با اشاره به راهاندازی یک مرکز کارآفرینی در سال گذشته اظهار داشت: در این مرکز کارآفرینی که در شهرک فجر ساوه ایجاد شده است هشت غرفه که در هر غرفه 10 نفر فعالیت دارند ایجاد شده و در فضایی مختص بانوان، زنان سرپرست خانوار در کارهای تولیدی مانند خیاطی، سری دوزی، تولید فرش و ... فعالیت دارند.
وی با اشاره به اقدامات توسعهای کمیته امداد در راستای ایجاد مراکز کارآفرینی در این شهر گفت: براساس تفاهمات و رایزنی های انجام شده با شورای اسلامی شهر و شهرداری ساوه مقرر شده است که در چهار نقطه دیگر شهر مراکز نیکوکاری ایجاد شود.
وی در ادامه اضافه کرد: با بررسیهای علمی انجام شده توسط کارشناسان این نهاد، هماکنون طرح محسنین با هدف جذب حامی برای حمایت از کودکان طلاق در کمیته امداد اجرا میشود.
وی اظهار داشت: در سال گذشته هزار و 750 حامی کار حمایت از ایتام شهرستان را عهدهدار بودهاند و هم اکنون نیز به دنبال جذب 700 حامی جدید هستیم.
وی در خصوص فرزندان حاصل از طلاق و یا بدسرپرست نیز گفت: برای حمایت از این قشر از جامعه نیز در قالب طرح محسنین که شبیه طرح اکرام ایتام است با فرهنگسازیهای انجام شده تعداد 60 حامی جهت حمایت از فرزندان غیر یتیم جذب شده است.
محمودی با بیان اینکه کار کمیته امداد شناسایی نیازمندیها و تلاش برای برطرف کردن آنهاست، اضافه کرد: خدمات این نهاد حول سه محور خدمات حمایتی شامل پرداخت کمک هزینههای مختلف در 48 سرفصل، حوزه فرهنگی به ویژه بحث آموزش ویژه دانشآموزان و دانشجویان و حوزه اشتغال که اساس کار کمیته امداد است، انجام میشود.
وی از دهه اول فعالیت این نهاد به عنوان دهه ترویج صدقات، دهه دوم به عنوان دهه اکرام ایتام، دهه سوم به عنوان دهه ترویج فرهنگ زکات و دهه چهارم به عنوان دهه ساماندهی تشکلهای مردمی و ایجاد امداد محلهها و مراکز نیکوکاری یاد کرد که در این راستا به توفیقات مطلوبی نیز دست یافته است.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد مقدس بیشترین خدمات را به نیازمندان ارائه میدهد و علاوه بر اعتبارات دولتی، این کمکهای مردمی است که در قالبهای گوناگون به ویژه صدقات در حوزههای فرهنگی، درمان، عمرانی، تأمین جهیزیه و وام صرف تأمین نیازهای محرومین میشود.
مدیر کمیته امداد شهرستان ساوه در ادامه با اشاره به فعالیت این نهاد در ماه مبارک رمضان نیز گفت: در ماه مبارک رمضان اطعام سه هزار خانوار نیازمند در قالب سبد اطعام به ارزش 500 هزار ریال در دستور کار کمیته امداد قرار دارد.
وی با بیان اینکه اطعام این تعداد خانوار نیازمند مشارکتهای مردمی است، اضافه کرد: برای تأمین هزینههای سبد اطعام نیازمندان در ماه مبارک رمضان یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به تشکیل ستاد توزیع اطعام و ستاد جمعآوری کمکهای مردمی ویژه ماه مبارک رمضان در کمیته امداد ساوه گفت: خیرین و مردم نیکوکار شهرستان میتوانند با مراجعه به این مرکز در کمکرسانی به نیازمندان سهیم باشند.
وی برگزاری نمایشگاه ویژه ماه رمضان را از دیگر برنامههای این نهاد در این ماه شریف دانست و اضافه کرد: این نمایشگاه در 17 غرفه برپا میشود که دو غرفه آن آموزشی و مابقی در اختیار مددجویان است تا توانمندیها و دستاوردهای خود را عرضه کنند.
محمودی برنامهریزی برای تجمیع زکات فطریه را از دیگر برنامهها اعلام کرد و افزود: در نظر داریم شرایطی را فراهم آوریم تا زکات فطریه به سمت این نهاد هدایت شود و برای تجمیع آن جلساتی با فعالان صنعتی و تولیدی، کارگران، فرهنگیان ، روستائیان و ... برگزار کردهایم.