رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه از برداشت طالبی زیر پلاستیکی در مزارع بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.
حسین قاسمی اظهار داشت: کار برداشت طالبی از سطح هزار و 700 هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ساوه آغاز شد.
وی با بیان اینکه میانگین برداشت از هر هکتار سطح زیرکشت طالبی حدود 20 تن است، افزود: در سال گذشته بیش از 40 هزار تن طالبی در این شهرستان برداشت شد که در سال جاری این میزان حدود 10 درصد کاهش دارد.
وی کمآبی، هزینههای بالای تولید و نیاز آبی بالای طالبی، هزینههای نیروی انسانی، سوخت و ... را از دلایلی دانست که انگیزه کشاورزان را برای کشت این محصول کاهش داده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود در سال جاری 35 هزار تن طالبی در این شهرستان تولید و روانه بازار شود، اظهار داشت: این طالبیها به استانهای همجوار همچون البرز، قزوین، همدان، قم، تهران و دیگر نقاط ارسال میشود.
قاسمی مهمترين ارقام زير کشت طالبي در ساوه را رقم ورامين و فلات بیان کرد و افزود: شهرستان ساوه بزرگترين توليدکننده طالبي در کشور است و از طرفی کیفیت بالا و ماندگاري طولاني طالبی ساوه و نیز طعم، بو و شیرینی مطبوع دلیل شهرت آن است.
وی شرایط آب و هوایی و خاک مساعد شهرستان ساوه را دلیل مرغوبیت طالبی آن دانست و گفت: در صورت تأمین آب مورد نیاز اراضی كشاورزی تولید این محصول به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
طالبی سرشار از ویتامین و فیبر و میوهای اشتهاآور و ملین است که باعث رفع تشنگی نیز میشود. این میوه تابستانی منبع غنی پتاسیم و فسفر است و پتاسیم موجود در این میوه باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی میشود .
به علت وجود کلسیم فراوان باعث بهبود و رشد اسکلت و استخوان بدن، لطافت و شادابی و نرمی پوست میشود. مصرف اين ميوه همچنين به افرادي كه از كمخوني رنج ميبرند، توصيه مي شود.
مطالعات نشان داده است كه افرادي كه از آسم رنج ميبرند، در صورت استفاده از ميوههايي كه خاصيت آنتياكسيداني بالايي دارند، كمتر دچار حملات تنفسي ميشوند از اين رو مصرف طالبي براي كساني كه سل ريوي دارند، مفيد است.