مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از کاهش چشمگیر مبتلایان انسانی بیماری تب مالت در سطح استان خبر داد.
حسینی در جلسه شورای هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ساوه افزود: طبق آمارهای اعلام شده موارد ابتلا به تب مالت در سال 92 نسبت به سال 91 کاهش چمشگیری داشته است که به دلیل واکسیناسیون به موقع، مایهکوبی و بکارگیری اهرمهای نظارتی شاهد کاهش بیماریهای عفونی ناشی از دام شدهایم.
وی اضافه کرد: ایمنسازی علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام، کنترل بیماریهای مشترک و عرضه محصولات دامی بهداشتی، سبب ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از بیماریهای عفونی از طریق تماس با دام و یا مصرف فرآوردههای دامی به انسان منتقل میشود، اظهار داشت: قرار گرفتن استان مرکزی در شاهراه اصلی کشور و میزان بالای ترانزیت دام و فرآوردههای دامی افزایش نظارت بر امور دام و طیور را چندبرابر کرده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته بیش از دو هزار بازدید در راستای کنترل بیماری تب برفکی، شناسایی 89 کانون بیماریهای گروه یک، انجام بیش از چهار میلیون نوبت واکسیناسیون در دامهای سبک و سنگین، واکسیناسیون یک میلیون رأس دام علیه بیماری تب مالت، واکسیناسیون 700 هزار دام علیه بیماری سیاه زخم و واکسیناسیون 10 هزار سگ علیه بیماری هاری در استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به وظایف گسترده این مجموعه گفت: هیچ تناسبی بین وظایف محوله این مجمموعه با نیروی انسانی و امکانات وجود ندارد و همواره در خصوص این دو موضوع با مشکل مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: با تلاش مضاعف همکاران ما در دامپزشکی استان با وجود کمبود نیروی انسانی و امکانات اما خدمترسانی به مردم با توان بالایی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 150 میلیون دز واکسیناسیون طیور انجام گرفته است، عنوان کرد: با وجود 13 کشتارگاه دام، بیش از 180 هزار دام سبک و سنگین کشتار شده است.
مديركل دامپزشكي استان در ادامه از همكاري فرمانداري و ساير دستگاهها در جهت اجراي بهتر وظايف دامپزشكي تشكر كرد و با اشاره به مساعدتهاي خوب فرمانداري در تأمين اعتبارات، خاطرنشان کرد: با مساعدتهای فرمانداران فعالیتهای این مجموعه رونق بیشتری گرفته است.
به گزارش ایسنا معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: دامپزشکی از پایههای اصلی سلامت جامعه است و کارکنان دامپزشکی سربازان گمنام عرصه سلامت هستند.
محمد بهاروند افزود: امنیت غذایی جامعه بدون اقدامات و ابزار نظارتی دامپزشکی ممکن نیست و دامپزشکی به نوعی با امنیت جانی جامعه مرتبط است.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری و حمایت از این حوزه موجب ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه میشود، اضافه کرد: مجموعه فرمانداری آمادگی هرگونه همکاری با دامپزشکی را در جهت رسیدن به اهدافش دارد.
فرماندار ساوه با تأکید بر تلاش مضاعف این مجموعه در تأمین سلامت مردم گفت: پیشگیری مقدم بر درمان است؛ لذا جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار بین انسان و دام باید در دستور کار دامپزشکی باشد.
وی بر حساس بودن حرفه دامپزشکی و تقویت خدمات دامپزشکی تأکید کرد و افزود: دامپزشكي شهرستان تاكنون در زمينه آگاه سازي و واكسيناسيون و مبارزه با بيماريهاي دامي اقدامات خوبي را انجام داده است و وضعيت موجود مطلوب است. به گزارش ایسنا، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: در 18 کشتارگاه دام و طیور در سطح استان مرکزی با استقرار روحانی ذبح شرعی انجام میگیرد.
حجتالاسلام منصور ساعدیپویا با بیان اینکه در این استان هیچگونه مشکل حادی به لحاظ وجود دامداریها و مرغداریها و عرضه فرآوردههای خام دامی وجود ندارد، اظهار داشت: با جرأت به تمامی مصرفکنندگان اعلام می کنیم که در تمامی کشتارگاههای استان با رعایت موازین بهداشتی و شرعی کشتار انجام میشود.
وی با اشاره به اهمیت دامپزشکی برای تأمین امنیت غذایی مردم تصریح کرد: دامپزشکی برای پیشگیری و درمان بیماریهای دامی وهمچنین ارتقاء سلامت فرآوردههای خام دامی از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.