نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: فرهنگ زیربنا و محور اصلی توسعه پایدار است و رشد اقتصادی بدون رشد فکری امکانپذیر نیست.
شهلا میرگلوبیات در آئین نخستین همایش تجلیل از مشاهیر و مفاخر ادبی ساوه در سخنانی اظهار داشت: فرهنگ و اقتصاد دو مقوله به هم پیوسته و مرتبط با یکدیگر هستند که زیربنای توسعه جامعه محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه فرهنگ و اقتصاد مانند حلقههای یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند، اضافه کرد: تنها راهکار توسعه متوازن این دو مقوله مدیریت جهادی و عزم ملی است تا بتوانیم به توسعه پایدار دست یابیم.
وی بیان کرد: تقویت فرهنگ مستلزم حفظ ارزشها توأم با اخلاق اسلامی و انسانی است که از مؤلفههای بزرگ نامگذاری سال جاری است.
وی با بیان اینکه کار در حوزه فرهنگی مهمترین راهکار برای مقابله با تهاجم فرهنگی است، اظهار داشت: پرداختن به حوزه فرهنگ چهره زیبایی از زندگی را براي آیندهسازان این مرزو بوم ترسیم میکند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در ادامه با اشاره به برگزاری آئین گرامیداشت مشاهیر و مفاخر ادبی ساوه گفت: شهرستان عالمپرور و ادیبپرور ساوه تاریخچه کهنی از شعر و ادب و فرهنگ دارد و نخبگان و اندیشمندان و نیز ادبای بزرگ و به نامی را در دامن خود پرورش داده است.
وی تصریح کرد: مشاهیر و مفاخر علم و ادب و هنر در هر جامعه آئینهای از میراث تمدن و فرهنگ آن جامعه محسوب میشوند و این خطه از میهن عزیز اسلامی در طول تاریخ مهد علما، دانشمندان، ادبا و بزرگانی بوده است که آوازه نامشان در جای جای این کره خاکی مشهود است.
وی اضافه کرد: بزرگداشت مفاخر و نخبگان ادبی، گامی بلند برای تقویت فرهنگ، شعر و ادب فارسی است و این آئین باشکوه حداقل کاری است که میتوان در شأن و مقام بزرگان علمی و ادبی انجام داد.
میرگلوبیات همچنین به موضوع آموزش به عنوان نیاز اصلی کشورمان اشاره کرد و افزود: اگر آموزش در جامعه ما در قالب شعر و ادب صورت بگيرد تأثیرگذاری آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
به گزارش ایسنا رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه مهد علم و ادب و هنر و دارای تمدنی دیرینه در عرصههای گوناگون است و علما، دانشمندان و اندیشمندان بزرگی در دامن این دیار فرهنگدوست و عالمپرور تربیت یافته و در عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی به جامعه خدمت کردهاند.
حسین محمودیفر افزود: برگزاری مراسم تجلیل از مفاخر و مشاهیر ادبی شهرستان ساوه گامی در جهت آشنایی مردم به ویژه نسل جوان با مفاخر شهرستان است.
وی اضافه کرد: برگزاری این آئین نقش مؤثری در توسعه فرهنگی شهرستان داشته و موجب ثبات فرهنگ، اعتماد به نفس ملی و تقویت فرهنگ ملی میشود ضمن اینکه با ایجاد انگیزه در بین علاقمندان به شعر و ادب نسل جوان ما را با بزرگان ادبی آشنا میکند.
محمودیفر تصریح کرد: با وجود برخورداری این شهرستان از هنرمندان، ادبا، شعرا و فرهیختگان شناخته شده در عرصههای ملی، تاکنون مراسم تجلیل شایستهای از آنان برگزار نشده است و این همایش به عنوان پاسداشت یک عمر خدمات فرهنگی و هنری آنان است.
در این مراسم ضمن تجلیل از شاعر بزرگ آئینی "استاد حاج محمد خراطی" یاد و خاطره مرحوم "استاد ابوالفضل قاضی اسدی" از مشاهیر و مفاخر ادبی شهرستان گرامی داشته شد.
در این مراسم همچنین از دو جلد کتاب با عنوان "مشک خود بوی" که مشتمل بر زندگینامه، آثار و اشعار استاد محمد خراطی و استاد ابوالفضل قاضی اسدی بود رونمایی شد.