رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه گفت: از مجموع 355 هزار هکتار اراضی ملی موجود در این شهرستان 80هزار هکتار آن بیابان است.
سهراب پاژنامهدر حاشیه دیدار کارکنان اداره منابع طبیعی استان مرکزی و شهرستان ساوه با امام جمعه این شهرستان افزود: بهره برداری بی رویه از منابع آبی ، چرای بی رویه ، برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی و شخم موجب تبدیل شدن این میزان از اراضی ملی به بیابان شده است.
وی اضافه کرد: تبدیل شدن این میزان از اراضی ملی به بیابان نگرانی هایی را بوجود آورده است که موجب بروز پدیده ریزگردها در این شهرستان شده و خساراتی را برجای می گذارد.
وی ادامه داد: به همین منظور مبلغی بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای احیا و تثبیت اراضی ملی شهرستان اختصاص یافته است که در همین رابطه در سال گذشته با کاشت نهال های آتریپلکس در 500 هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان گام هایی برداشته شده است.
وی با بیان اینکه روند رو به رشد اراضی بیابانی در این شهرستان مهمترین دغدغه مجموعه منابع طبیعی است، افزود: در سال جاری نیز حدود 700 هکتار از اراضی ملی با کاشت این نهال ها اصلاح و احیا شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه با اشاره به فعالیت این اداره در خصوص درخت کاری نیز گفت: کار تولید و توزیع نهال توسط نهالستان این اداره همزمان با هفته درختکاری آغاز و همه ساله نهال رایگان بین شهروندان توزیع می شود.
وی اضافه کرد: به منظور حفاظت و آبیاری مطلوب این نهال ها در سال جاری کاشت نهال در شهرک ها و مناطق صنعتی، بوستان ها و نیز روستاها با همکاری دهیاران انجام می شود.
وی همچنین با اشاره به رفع تصرف از اراضی ملی در شهرستان به خبرنگار ایسنا گفت: در حوزه تصرف اراضی ملی با اقداماتی که صورت گرفته و حمایت دستگاه قضایی تصرف از اراضی ملی در شهرستان به حد صفر رسیده است.
پاژنامه خاطر نشان کرد: دستگاه قضایی به جد در موضوع تصرف اراضی ملی ورود می کند و در صورت مشاهده اینگونه موارد بدون تشکیل پرونده قضایی و فقط با اخذ دستور قضایی اقدامات قانونی انجام می شود که در همین راستا ورودی پرونده ها به مراجع قضایی تا حد قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است.