نبود سردخانه برای کشاورزان ساوجی مشکلزا شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، حسن شریفی مدیر جهاد کشاورزی ساوه در جلسه کمیته پایش تجارت خارجی استان مرکزی و ایجاد پایانه صادرات انار شهرستان ساوه، با اشاره به17 محصول تولیدی شهرستان ساوه، اظهار کرد: سه محصول انار، طالبی و انجیر زرد پیازی از تولیدات کشاورزی شهرستان ساوه مقام نخست کشوری را دارند.
وی با اشاره به 860 هزار تن تولید محصولات زراعی شهرستان در سال، افزود: داشتن زمینهای حاصلخیز کشاورزی و دشتهای گسترده با وجود کاهش نذورات آسمانی و افت آبهای زیرزمینی یکی از دلایل برتری کشاورزی در ساوه است.
شریفی با بیان اینکه بیش از 37 نوع از تولیدات کشاورزی ساوه زمینه صادرات دارند، نبود سردخانه در ساوه را عمدهترین مشکل دانست و گفت: امید است با جذب تسهیلات جهت احداث سردخانهها یکی از معضلات اصلی کشاورزی شهرستان حل شود.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به قابلیت صادرات 160 هزار تنی انار ساوه، اعلام کرد: انار ساوه قابلیت ماندگاری 14 ماهه بدون کوچکترین تغییرات در بو، عطر، رنگ، طعم و... را دارد، در صورتی که انار شهرهای دیگر تنها چهار ماه این قابلیت را دارند.
وی با اشاره به مزیتهای آب و اقلیم ساوه در این بخش، بیان کرد: احداث و راهاندازی پایانه صادرات انار و محصولات کشاورزی، آرزوی دیرینه باغداران و تولیدکنندگان ساوجی است.
شریفی تصریح کرد: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده در زمینه کاشت پسته، در سه سال آینده تولیدات این محصول در ساوه از زرندیه نیز پیشی میگیرد. با توجه به کیفیت پسته ساوه و زرندیه به دلیل بکر بودن اقلیم، 90 درصد محصولات پسته به کرمان و رفسنجان برده میشود و با برند آنجا صادر میشود.
این مقام مسئول بهترین کیفیت زیتون را از آن محصول ساوه دانست، و اظهار داشت: بیماری مگس زیتونی که باغات شمال کشور به آن دچار شدهاند، خوشبختانه در ساوه وجود ندارد.