مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری مرکزی گفت: پنج هزار پناهنده در اردوگاه افاغنه ساوه در قالب 755 خانوار سکونت دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، سیدمجتبی آلیاسین در جریان بازدید معاون دبیرکل سازمان ملل به همراه یک هیئت عالیرتبه از این سازمان از اردوگاه پناهندگان افغانی در ساوه افزود: مهمانشهر شهید ناصری ساوه در سال 1367در زمینی به مساحت 500 هکتار به منظور پذیرایی از پناهندگان افغانی احداث شده است.
وی با اشاره به اقدامات مثبتی که با همکاری سازمان ملل، اداره کل اتباع استان مرکزی و فرمانداری ساوه برای پناهندگان ساکن در این اردوگاه انجام شده است، افزود: دسترسی به راه آسفالت، اجرای پروژههای آبرسانی، برقرسانی به صورت مجزا، بازسازی مرکز بهداشتی درمانی، اجرای پروژههای منابع طبیعی و فضای سبز و برگزاری دورههای آموزشی از جمله این اقدامات است.
وی برگزاری آموزشهای فنی و حرفهای برای این افراد را با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: 220 نفر از این افراد نیز زیر پوشش بیمه تکمیلی اتباع بیگانه قرار دارند.
وی با اشاره به وضعیت استان مرکزی در خصوص تعداد افاغنه گفت: در حال حاضر دهها هزار اتباع بیگانه در این استان حضور دارند که شش هزار و 200 نفر آنان دانشآموز و 300 نفر نیز دانشجو هستند.
وی بیان کرد: استان مرکزی یکی از استانهای مهم و صنعتی کشور محسوب میشود که بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت در 12 شهرستان و 34 نقطه شهری آن سکونت دارند.
آلیاسین خاطرنشان کرد: استان مرکزی از استانهای نخبه پرور بوده که یک چهارم نخبههای کشور به این منطقه اختصاص دارد.
معاون دبیر کل سازمان ملل به همراه هماهنگ کننده دفاتر سازمان ملل متحد در ایران، مدیر منطقهای برنامه جهانی غذا، هماهنگکننده عملیات اضطراری منطقهای برنامه جهانی غذا، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان مرکزی، فرماندار ساوه و جمعی از مسئولان از اردوگاه پناهندگان افغانی واقع در میهمانشهر شهید ناصری بازدید و از نزدیک مشکلات و مسایل آنان را بررسی کردند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: به دلیل مسایل امنیتی و نبود اشتغال، پناهندگان تمایل و رغبتی برای برگشت به کشورهای خود ندارند.
عزیز کاظمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، در خصوص بازگشت مهاجرین و پناهندگان خارجی به کشورهای خود گفت: در این خصوص کمیسیون مشترکی برگزار و مقرر شد که مهاجرین به صورت دورهای به کشورهای خود برگردند.
وی با اشاره به مهارت و کارآمدی که پناهندگان افغانی در ایران کسب کرده اند، ابراز امیدواری کرد تا مهاجرین افغانی بتوانند به زودی به کشور خود برگردند و در سازندگی افغانستان مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به سفر کازین به ایران نیز گفت: این سفر با هدف بررسی وضعیت غذایی پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
وی همچنین با اشاره به مهاجرت غیرقانونی پناهندگان به ایران نیز گفت: کنترل مرزها دو سویه است رویکرد ایران کنترل شدید مرزها به منظور جلوگیری از حضور پناهندگان به صورت غیرقانونی است.
کاظمی خاطرنشان کرد: مهاجرت غیرقانونی امری خلاف قانون و ناپسند است و جمهوری اسلامی مطابق قوانین با اینگونه افراد برخورد خواهد کرد.
عزیز کاظمی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در جریان بازدید از مهمانشهر (اردوگاه ویژه پناهندگان) ساوه اظهار داشت: درحدود سه میلیون افغانی در کشور از خدمات امور اتباع و مهاجرین خارجی بهرهمند هستند.
وی با اشاره به اینکه برای دولت و ملت ایران تعداد و حضور افاغنه و پناهندگان مهم نیست و تنها به کیفیت خدماترسانی میاندیشند، افزود: تمام تلاش ما برای برطرف کردن نیازهای افاغنه به خصوص در حوزه غذایی آنهاست.
کاظمی تصریح کرد: سه درصد جامعه پناهندگان در ایران در مهمانشهرها زندگی و خدمات دریافت میکنند و 97 درصد مابقی نیازمند ارائه خدمات هستند. از مجموع پناهندگان موجود در کشور 218 هزار نفر از اقشار آسیبپذیرند که تحت پوشش خدمات بیمهاند و هزار و 500 نفر نیز مبتلا به بیماریهای خاص هستند.
وی در خصوص خدماترسانی در حوزه آموزش برای پناهندگان گفت: ملت و دولت ایران پذیرای پناهندگان هستند و فرزندان آنها در مدارس و دانشگاهها در حال تحصیلند. درحال حاضر 330 هزار دانشآموز افغان در مدارس ایران مشغول تحصیلند و 22 مدیر کل و چندین مدیر، خدمات فرهنگی را به پناهندگان ارائه میدهند.
مدبرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ضمن قدردانی از حضور معاون دبیر کل سازمان ملل و معاون اجرایی برنامه جهانی غذا در ایران و بازدید از چند اردوگاه پناهندگان، خواستار تعامل بیشتر جامعه جهانی به منظور بررسی نیاز پناهندگان و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی آنها شد.