جمعه 28 ارديبهشت 1403 | Friday 17 May 2024

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از تولید کنندگان انار خواست تا میوه برداشت شده را در انبار استاندارد یا سردخانه نگهداری کنند و از دپوی انار در انبارهای سنتی خودداری کنند تا از گسترش آفت کرم گلوگاه جلوگیری شود.

محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سطح زیر کشت باغات انار ساوه ۱۱ هزار هکتار است، اظهار کرد: ۱۰ هزار هکتار از باغات انار ساوه بارور است و در سال جاری پیش‌بینی می‌شود که در هر هکتار ۱۷ تن محصول انار تولید شود، بر این اساس بطور متوسط ۱۷۰ هزار تن محصول در سطح شهرستان برداشت و وارد بازار خواهد شد که نسبت به سال قبل افزایش جزئی داشته است.

وی بیان کرد: امیدواریم در سال‌های آینده با تنومند شدن جُثه درختان انار پس از کف‌بر شدن متاثر از سرمازدگی سال ۱۳۹۵، به حداکثر عملکرد تولید انار که ۲۰ تن در هکتار است برسیم.

وی در خصوص آفاتی که متوجه محصول انار می‌شود، گفت: آفت کرم گلوگاه یکی از آفات طغیانی بود که امسال متوجه محصول انار در باغات شهرستان ساوه شد. کرم گلوگاه به عنوان یک اپیدمی تمامی باغات انار شهرستان را درگیر کرده و یک آفت شایع است و تاکنون روش کنترلی موثری برای پیشگیری صددرصدی از این آفت وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی میزان شیوع این آفت را تشدید می‌کند، گفت: در سال‌هایی که میزان بارندگی مطلوب بوده و زمستان نسبتا سردی باشد میزان آفت کمتر است و در سال‌هایی که میزان بارندگی کمتر و با پدیده خشکسالی مواجه باشیم این آفت طغیان می کند و سطح خسارت بیشتر خواهد شد.

خلیلی با اشاره به بروز خسارت بین پنج تا ۲۵ درصدی ناشی از شیوع آفت کرم گلوگاه در باغات انار گفت: براساس پایش‌ها و بررسی‌های صورت گرفته در سال جاری میزان شیوع آفت کرم گلوگاه بالغ بر ۱۵ درصد است.

وی با بیان اینکه حشره کرم گلوگاه سه دوره آلوده کنندگی در سال دارد، گفت: پس از تخم‌ریزی و متولد شدن، حشره در سه مرحله یا سه نسل موجب آلودگی محصول می‌شود که نسل اول و دوم در هنگام برداشت میوه قابل مشاهده است و نسل سوم در میوه‌هایی است که در انبار نگهداری می شوند و این آفت موجب فساد آنها می‌شود، بر این اساس احتمال آلودگی بیشتر در انبار وجود دارد و باغداران باید دقت کافی در جداسازی میوه آلوده داشته باشند تا با شیوع آفت در انبار، متضرر نشوند.

وی از تولیدکنندگان انار خواست تا میوه برداشت شده را در انبار استاندارد یا سردخانه نگهداری کنند و از دپوی انار در انبارهای سنتی خودداری کنند تا از گسترش آفت جلوگیری بعمل آید. براساس پیش بینی سازمان هواشناسی دمای هوای پائیز امسال حدود ۱.۵ درجه گرمتر از میانگین سالیان گذشته است و این دما موجب فعالیت کرم گلوگاه در انبارهای سنتی خواهد شد که پیشنهاد می‌شود محصول تولیدی پس از برداشت هر چه سریعتر به بازار عرضه یا در سردخانه نگهداری شود.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به فعالیت دیرهنگام واحدهای تولیدی فرآوری محصول انار در ساوه گفت: با توجه به فعالیت این واحدهای تولیدی برای سایر محصولات کشاورزی، تاکنون برای خرید محصول انار به منظور فرآوری و آب گیری تقاضای جدی صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در تنظیم قیمت بازار انار مداخله می‌کند، فعالیت واحدهای فرآوری محصول است که موجب خواهد شد انار درجه دو و سه بجای فرآوری در کارخانجات، روانه بازار مصرف شود و در دسترس بودن انار درجه دو و سه عاملی برای عدم تمایل مردم به خرید انار درجه یک خواهد شد.

او اظهار کرد: علیرغم افزایش قیمت ها در سال جاری به نسبت سال گذشته اما آنچه در بازار انار امسال مشاهده می شود عدم افزایش قیمت این محصول امسال به نسبت پارسال است و انتظار باغداران برای فروش محصول با قیمت متناسب با افزایش نرخ تورم در سال جاری تاکنون برآورده نشده است.

خلیلی افزود: قیمت اناری که در سال جاری به بازار عرضه شده مشابه سال قبل بوده و افزایشی صورت نگرفته است و امیدواریم با رونق صادرات محصول، باغداران بتوانند بخشی از انار تولیدی که مزیت صادراتی دارد را روانه بازارهای جهانی کرده و از این مسیر درآمدزایی مطلوبی کسب کنند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group