سه شنبه 18 ارديبهشت 1403 | Tuesday 7 May 2024

مدير كل مديريت بحران استان مركزي گفت: با توجه به شناسایی شش گسل فعال در شهرستان های ساوه و زرندیه، بافت های فرسوده زیاد شهری و روستایی در ساوه از مهمترین تهدیدات  این شهرستان در برابر زلزله است.



?به گزارش نارستان، مهندس غیاثی در نشست تخصصی مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی ساختمان کشور با مدیران شهرستان در شرکت کاوه فلوت ساوه، گفت: کشور ایران بر اساس موقعیت جغرافیایی ویژه جزء ۱۰ کشور حادثه‌خیز جهان و در وقوع حوادث و بالایای طبیعی جزء پنج کشور دنیا است.

?وی ادامه داد: سوانح طبیعی به علت عدم شناخت و آمادگی ما در مقابله با آنها به بلایا تبدیل می شوند اما این در حالی است که زمین و طبیعت روال عادی خود را طی می کنند، همانگونه که در سیل سال گذشته شاهد بودیم که بیشترین علل خسارت ها،  ساخت و سازها در بستر رودخانه ها بود.

?غیاثی تصریح کرد: استان مرکزی به لحاظ خطرپذیری یک ایران کوچک است که پتانسیل وقوع بیشتر اتفاقات را دارد و  بر اساس مطالعات انجام شده  این استان با ویژگی های منحصر به فرد خود از جمله صنعت، مستعد انواع مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی است.

?وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده استان مرکزی جزء شهرستانهای با ضریب بالای زلزله است و تاکنون  در این استان 47 گسل فعال شناسایی شده که شش گسل  آن در شهرستان‌های ساوه و زرندیه می باشد.

?وی یادآور شد: ما در استان مرکزی به  لحاظ  تهدیدات زلزله دارای وضعیت  بسیار نامطلوبی هستیم و فعالیت گسل ها در طی سال های گذشته خسارات زیادی را به همراه داشته که نمونه آن زلزله بوئین زهرا در سال ۴۱ بوده است که خسارات و تلفات جانی زیادی به بار آورده اما با این وجود باز هم  فعالیت‌ این گسل‌ها جدی گرفته نمی شود.

?غیاثی گفت: به طور متوسط  طی ۱۰۰ سال گذشته  در کشور ۱۳ هزار زلزله شدید داشتیم  و با توجه به اینکه  بزرگترین سرمایه  انسان‌ها جان آنها است باید  به بحث ایمنی ساختمان ها بیشتر توجه شود.

?وی ابراز داشت: تنها راه مقابله با بلایای طبیعی از جمله زلزله  که مخرب ترین آنها است و امکان پیش بینی و مقابله با آن وجود ندارد پیشگیری و آموزش است که یکی از این راهها مقاوم سازی و توجه به بیمه ساختمانی است.

?غیاثی با بیان اینکه اغلب بلایای طبیعی غیر قابل کنترل انسان  هستند اما با پیشگیری و  آموزش می توانیم خسارات های آن را به حداقل برسانیم، یادآور شد:  شهرستان ساوه به عنوان دومین شهر استان مرکزی دارای بافت های فرسوده زیاد شهری و روستایی  است که می تواند تهدیدی جدی در بروز حوادث احتمالی از جمله زلزله باشد.

?وی اظهار داشت: سیل ایام نوروز امسال یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت ها استان مرکزی وارد کرد که بر اثر آن ه ۶ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد دچار خسارت شدند.

?وی افزود: از حدود 25 میلیون  واحد مسکونی در کشور ۱۲ درصد آنها تحت پوشش بیمه هستند و از بیش از 444 هزار واحد مسکونی در استان مرکزی  ۱۵ درصد آنها تحت پوشش بیمه قرار دارند و این استان با سه درصد بیشتر از میانگین کشوری رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group