شنبه 15 ارديبهشت 1403 | Saturday 4 May 2024

فرماندار زرندیه گفت: عشایر از کانون‌های مهم و اساسی تامین زنجیره غذایی کشور هستند.

هادی فدایی در جریان بازدید رئیس سازمان دامپزشکی و رئیس سازمان عشایری کشور از منطقه عشایری یعقوب حصاری زرندیه که محل اسکان ایل کله‌کوهی و شاهسون احمدلو از استانهای قم، تهران و قزوین است، افزود: در شهرستان زرندیه مشکلاتی در حوزه عشایری وجود دارد که تلاش می‌کنیم در سطح استان و ملی آنها را پیگیری و برطرف کنیم.

وی بیان کرد: سفر مسئولین دو سازمان کشوری به زرندیه نشان از اراده مصمم برای حمایت از عشایر و تقویت تولیدات دامی و اقتصاد عشایر است.

فرماندار زرندیه گفت: بازاریابی محصولات عشایر بسیار مهم است و کمک شایانی به تقویت بنیه اقتصادی آنها کرده و انگیزه تداوم فعالیت ها را دوچندان می‌کند.

مدیرکل امور عشایری استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی از استان‌های همجوار در تردد عشایر کشور بویژه قم، قزوین، تهران و البرز است و هشت طایفه نمونه کل کشور در این استان حضور دارند که در شهرستان زرندیه بیشتر ایل شاهسون و طایفه کله کویی مستقر هستند.

علی اکبر منصوری افزود: افزون بر ۳۳۰ هزار راس دام عشایری و ۱۵۹ خانوار عشایر مهمان در استان مرکزی هستند و هشت ایل از جمله شاهسون، سنگسری و... در استان مرکزی تردد و فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر پنج هزار هکتار مرتع در زرندیه در اختیار عشایر قرار دارد، افزود: بدلیل شیوع کرونا امسال عشایر با تاخیر و از ۲۵ اردیبهشت ساکن شدند.

منصوری بیان کرد: مشکل اصلی عشایر در حوزه آبرسانی است و بدلیل سرقت ترانس برق برای چاه آب مجاور مشکلاتی ایجاد شده است.

وی گفت: اعتبارات استان در حوزه عشایر ۷۰۰ میلیون تومان است و ۱۶ میلیارد تومان از سوی سازمان عشایری کشور برای آبرسانی اختصاص یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای کنترل بیماری تب برفکی یک برنامه ملی تدوین و اجرایی خواهد شد و در قالب برنامه ملی کلیه عملیات واکسیناسیون دام عشایر به صورت رایگان انجام خواهد شد.

دکتر علی‌صفر ماکنعلی در جریان بازدید از منطقه عشایری یعقوب حصاری زرندیه که محل اسکان ایل کله کوهی و شاهسون احمدلو از استانهای قم، تهران و قزوین است، به اجرای برنامه‌های کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام از سوی سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد و افزود: بر این ‌اساس برنامه بهداشت دام عشایر با مشارکت سازمان دامپزشکی و سازمان عشایری کشور به همراه دیگر اعضای کمیته ملی راهبردی نظیر وزارت بهداشت در دو حوزه تولید و بهداشت دام دنبال می‌شود.

وی برنامه‌های کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام را در سه محور اسکان زمستان گذرانی، اسکان تابستان گذرانی و برنامه امداد در مسیر دانست و افزود: اجرای این برنامه‌ها در این کمیته در دستور کار سازمان دامپزشکی قرار دارد.

وی با اشاره به اقداماتی که برای کنترل بیماری‌های تب برفکی و پی پی آر دام عشایر در دست اجراست، افزود: کنترل این بیماری ها در سال جاری کاملا هدفمند و سازمان دهی شده در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفته است و خدمات بهداشتی و درمانی برای مهار بیماری هایی مانند تب برفکی، آبله و... را با جدیت ادامه می‌دهیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از اجرای طرح تربیت بهداشت‌یار دام عشایری توسط جامعه عشایری کشور خبر داد و افزود: این طرح از سوی معاونت آموزشی و ترویج وزارت جهاد کشاورزی اجرا می‌شود. در این طرح از میان عشایر افرادی شناسایی می شوند و پس از طی دوران آموزشی برایشان کارت حرفه‌ای صادر خواهد شد تا با در اختیار گرفتن واکسن و دارو تحت نظارت سازمان دامپزشکی نسبت به پیگیری امور بهداشتی، واکسیناسیون و... در جوامع عشایری مبادرت ورزند.

وی تصریح کرد: برنامه سازمان دامپزشکی کشور ارائه خدمات بهداشت دام و تولید در زمان مناسب و به صورت موثر و هدفمند با بهره گیری از پتانسیل نیروی انسانی عشایر است تا بهبود ملموسی در حوزه تولیدات دامی و تحقق جهش تولید صورت گیرد.

وی در خصوص بیماری تب برفکی به عنوان یکی از مشکلات عشایری افزود: برای کنترل این بیماری یک برنامه ملی تدوین و اجرایی خواهد شد و در قالب برنامه ملی کلیه عملیات واکسیناسیون دام عشایر به صورت رایگان انجام خواهد شد.

دکتر ماکنعلی تاکید کرد: در حوزه آموزشی نیز محور چهارم کنترل بیماری‌ها در حوزه عشایری و به صورت مستقیم و رایگان و با اتخاذ تمامی تمهیدات لازم در حوزه بهداشت دام و نیز سلامت نیروی انسانی با اولویت بیماری‌های مشترک در دستور کار قرار دارد و با تامین اعتبارات لازم در سال جاری جمعیت قابل توجهی را در حوزه ترویج و آموزش تحت پوشش قرار می دهیم.

 وی به فعالیت ۷۲ مرکز آموزشی در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: تمامی زیرساخت‌های آموزشی با بکارگیری اساتید مجرب و تدوین پودمان‌های آموزشی فراهم شده و در قالب کمیته ملی همه اقدامات را برای بهبود تولیدات دامی و ایجاد زنجیره در خصوص محصولات جامعه عشایر در دستور کار داریم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه با تاکید بر اینکه خواسته‌ها و نیازهای عشایر را در حد توان و در بازه‌های زمانی کوتاه مدت برآورده خواهیم کرد، افزود: برای تامین نهاده‌ها و بازاریابی محصولات عشایر برنامه‌هایی را در دستور کار داریم تا احیای منابع را در درون خانواده عشایر انجام دهیم. با کمک استانداران و فرمانداران استان‌های محل اسکان عشایر برنامه‌ای جامع برای بهبود اقتصاد، بهداشت و تولیدات عشایر اجرایی خواهیم کرد.

وی افزود: درصدد واگذاری امور به خود عشایر برای مقابله با بیماری‌ها و اعتماد به عشایر هستیم. به عشایر و روستاییان به دید بخش خصوصی نگاه نمی کنیم و اجرای طرح بهداشت‌یار در همین راستاست.

وی ادامه داد: با مرکز آمار ایران برای سرشماری جمعیت دامی در حال برنامه ریزی هستیم تا در قالب کمیته راهبردی تولید و بهداشت بتوانیم امور را پیگیری کنیم. هیچکس حق ندارد در هر سطح و مقامی چه دامپزشکی چه نظام پزشکی و سایر ارگانها به عشایر به دید درآمدزایی نگاه کنند زیرا عشایر برای اقتصاد ما بسیار مهم هستند و یکی از برنامه‌های اصلی در برنامه جهش تولید، توجه خاص به عشایر است.

وی تصریح کرد: اهمیت عشایر برای سازمان دامپزشکی بسیار بالاست، اما معتقدیم آنگونه که شایسته است به این قشر زحمتکش توجه نشده است.

همچنین دکتر محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در این دیدار به عملکرد دامپزشکی استان در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماری‌های دام عشایر اشاره کرد و افزود: با کوچ عشایر به استان مرکزی، به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام، خدمات واکسیناسیون و تست سل، بروسلوز و مشمشه و ضدعفونی دام و جایگاه دام به صورت رایگان به عشایر ارائه می‌شود.

رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی عشایر منطقه با اختصاص ۷۰۰ میلیون تومان و نیز ارتقای شاخص های بهداشت دام از مهمترین مصوبات این سفر بود.

رئیس سازمان عشایری کشور گفت: شیوع بیماری کرونا کوچ عشایر را در سراسر کشور به تعویق انداخت.

کرمعلی قندالی در جریان بازدید خود از منطقه عشایری یعقوب حصاری زرندیه که محل اسکان ایل کله‌کوهی و شاهسون احمدلو از استان های قم، تهران و قزوین است، افزود: هماهنگی بین بخشی با وزارت بهداشت برای ارتقای شاخص‌های بهداشتی و مدیریت کوچ از مهمترین اقدامات و تدابیر اتخاذ شده به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در بین عشایر سراسر کشور بود که خوشبختانه آمار مبتلایان به بیماری کرونا در بین جامعه عشایری به تعداد انگشتان دست هم نرسید.

وی به هزینه‌های اقتصادی که در اثر شیوع کرونا به جامعه عشایری تحمیل شد، اشاره کرد و گفت: به منظور پیشگیری و جلوگیری از بروز خسارات وارده، کوچ عشایر اجبارا مکانیزه شد تا کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق به سرعت انجام شود.

قندالی از بروز خسارت ۱۰۶ میلیارد تومانی به عشایر بابت هزینه اضافی متاثر از کوچ اجباری خبر داد و افزود: این هزینه به ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده و درصدد هستیم تا با مصوبه دولت بخشی از این خسارت به عشایر تخصیص یابد.

وی به مشکلاتی در توزیع فرآورده‌های دامی و لبنی در شرایط کرونایی اشاره کرد و افزود: به دلیل شرایط کرونایی بازار فروش تولیدات عشایری مختل شد، اما بدلیل وضعیت آب و هوایی، پوشش گیاهی و مراتع مناسب، خسارت بوجود آمده از طریق طبیعت جبران خواهد شد.

رئیس سازمان عشایری کشور افزود: در ییلاقات عشایری اقدامات لازم با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برای کنترل ویروس کرونا در دست اجراست.

وی در خصوص مشکل آبرسانی به عشایر گفت: با اجازه رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۲۵۳ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای ۴۱۳ پروژه آبرسانی در سراسر کشور تخصیص یافت که سهم شهرستان زرندیه از این اعتبار اجرای ۱۴ پروژه برای ۲۵۰ خانوار عشایری بوده که تاکنون پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است.

قندالی افزود: اجرای این پروژه در سراسر کشور که در حال حاضر پیشرفت ۹۰ درصدی دارد جمعیتی بالغ بر ۱۷ هزار خانوار را پوشش خواهد داد و آنان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد و شاخص برخورداری آنها از ۵۰ درصد به ۶۳ درصد افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در سال جاری نیز اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبرسانی عشایر در نظرگرفته شده است که برای پروژه های سال جاری تعریف و اجرایی خواهد شد و اجرای آنها موجب افزوده شده ۱۰ هزار خانوار دیگر به جمعیت برخوردار از آب آشامیدنی می‌شود. در این دو سال بالغ بر ۲۷ هزار خانوار از آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.

رئیس سازمان عشایری کشور در خصوص تامین آرد مورد نیاز عشایر برای پخت نان نیز گفت: در ابتدای سال ۹۳ سهمیه آرد ماهانه برای هر فرد عشایری هفت کیلوگرم بود که خوشبختانه به ۱۲ کیلوگرم در سال جاری  افزایش یافته است.

رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی عشایر منطقه با اختصاص ۷۰۰ میلیون تومان و نیز ارتقای شاخص‌های بهداشت دام از مهمترین مصوبات این سفر بود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group