دوشنبه 31 ارديبهشت 1403 | Monday 20 May 2024

تمامی اخبار

در پی انتشار گزارشی با عنوان "اینجا سرطان می ‌ کارند" که در دهم تیرماه سالجاری بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی، قرار گرفت پس از اعلام ضرب الاجل از سوی فرمانداری به منظور جلوگیری از تداوم فاجعه زیست محیطی در حوزه کشاورزی ساوه، دومین دستور جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان ساوه به اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولان ذیربط برای جلوگیری از کشت غیرقانونی با فاضلاب اختصاص یافت.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، پس از انتشار این گزارش که بازتاب گسترده ‌ ای در بین مردم و مسئولان استانی و شهرستانی بعمل آمد، مدیران ادارات مرتبط با این معضل زیست ‌ محیطی شامل شهرداری، مدیر جهاد کشاورزی، ریاست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، ریاست اداره حفاظت محیط زیست، مدیر امور منابع آب و ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مسئول رسیدگی و اقدام عاجل حسب وظایف قانونی برای جلوگیری از این فاجعه زیست محیطی در حوزه کشاورزی شدند.

در همین رابطه معاون برنامه ‌ ریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه در گفت ‌ و گو با ایسنا، به تشریح جزئیات جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان ساوه پرداخت و با تاکید بر جمع آوری تاسیسات پمپاژ فاضلاب به مزارع ساوه خواستار امحاء مزارع کشاورزی آبیاری شد با فاضلاب شد.

مهدی الیاسی عنوان کرد: براساس تکلیفی که بر عهده هر دستگاه اجرایی نهاده شده بود در جلسه کارگروه مقرر شد که امور منابع آب ساوه در سریعترین زمان ممکن حداکثر ظرف مدت یک هفته اقدام به جمع آوری موتورهای پمپاژ فاضلاب به مزارع کند.

وی بیان کرد: جهاد کشاورزی شهرستان نیز ضمن انجام کار ترویجی و آموزش الگوی کشت مناسب با اقلیم ساوه و شرایط کم آبی، از کشت هرگونه محصول با فاضلاب جلوگیری بعمل آورد.

الیاسی تصریح کرد: از آنجاکه میزان آلایندگی آب های سطحی به دلیل ترکیب با زباله ها بویژه مواد پلاستیکی بسیار بالاست لذا امکان تصفیه آن در تصفیه خانه فاضلاب ساوه به دلیل حجم بالای آلایندگی وجود ندارد از این رو قرار شد شهرداری ساوه نسبت به تهیه و استقرار تاسیسات پیش تصفیه در خروجی شهر اقدام کند و پس از آن پساب خروجی شهر به تصفیه خانه فاضلاب برای تصفیه منتقل شود.

وی گفت: شهرداری همچنین موظف شد که با استقرار تجهیزات مناسب در مسیر کانال عبور آب های سطحی شهری مانع از ورود اجسام و زباله بویژه مواد پلاستیکی به کانال شده و زباله های مسیر جمع آوری شود. همچنین زباله هایی که هم اکنون در مجاورت کانال فاضلاب رها شده است پاکسازی و امحا شود.

معاون فرماندار با تاکید بر نقش نظارتی محیط زیست در اجرای مصوبات این کارگروه تصریح کرد: چنانچه هر کوتاهی از سوی اشخاص حقیقی(کشاورزان برای تداوم کشت با فاضلاب) و یا حقوقی( عدم اجرای مصوبات کارگروه) در این حوزه صورت گیرد محیط زیست موظف به ارائه گزارش است و پیگیری از طریق دستگاه قضایی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، آلودگی ‌ های زیست محیطی تاثیرگذار بر کیفیت محصولات کشاورزی همواره دغدغه متولیان سلامت در تمامی جوامع است و در این میان آبیاری زمین ‌ های کشاورزی بوسیله فاضلاب تصفیه نشده شاید از نگاه مردم و دغدغه ‌ مندان حوزه سلامت گناهی نابخشودنی محسوب شود، گناهی که چندی است در مزارع جنوب و جنوب شرق ساوه بوقوع می ‌ پیوندد . 

فاضلابی که در این منطقه مورد استفاده کشاورزان قرار می ‌ گیرد، حاصل تجمیع روان ‌ آب ‌ های شهری است که پس از تجمیع از طریق جوی ‌ هایی به این کانال می ‌ ریزد و به گفته مدیرعامل آبفا ساوه آلودگی آن بسیار بالاست . 

مسئولان مربوطه گفته ‌ اند که این موضوع را پیگیری کرده ‌ اند یا می ‌ کنند اما آنچه در حال حاضر در حال اتفاق افتادن است، جریان فاضلابی است که همچنان در میان محصولات کشاورزی روان است . 

نتیجه آبیاری محصولات کشاورزی با پساب ‌ های صنعتی و فاضلاب، آلوده شدن محصول به فلزات سنگینی نظیر سرب، نیترات، کادمیوم و ... است و بخش زیادی از مصرف کنندگان اینگونه محصولات را در معرض ابتلا به سرطان، نازایی، بیماری ‌ های ریوی و میکروبی قرار می ‌ دهد .

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group