دوشنبه 31 ارديبهشت 1403 | Monday 20 May 2024

خودكفايی در توليد بنزين آنقدر بازتاب دارد كه رسانه های معاند نظام جمهوري اسلامي نيز لب به تحسين ايران گشودند و اقدام ايران درتوليد بنزين تا مرز خودكفايي را ستودند. تحريم كنندگان ايراني كه مي پنداشتند با تحريم بنزين، ايران را با چالشي جدي مواجه خواهند ساخت، هنگامي كه اقدام ضربتي دولت را در توليد بنزين از مجتمع هاي پتروشيمي به نظاره نشستند، در بهت و حيرت فرو رفتند. غرب به راستي فهميد كه ايران كشوري با ظرفيتها و استعدادهاي نهفته اقتصادي است و به هر قيمتي كه شده مي تواند گليم خود را از آب بيرون بكشد. هرچند توليد بنزين از مجتمع هاي پتروشيمي به مثابه يك اقدام ضد تحريمي قابل دفاع تعريف مي شود اما اقدامي صرفاً ضربتي و موقتي ارزيابي مي گردد. چرا كه بدون ترديد نمي توان در بلند مدت به اين توليد دلخوش داشت كه به اين ترتيب بار ديگر راه حل هاي پايدار و قطعي پيش روي تصميم سازان و تدبيرپردازان خودنمايي خواهد كرد. جايي كه دولت بايستي از هرگونه اقدامي در داخل در جهت كاهش وابستگي به بنزين و ساير فرآورده هاي ديگر حمايت نمايد.پالايشگاه سازي از جمله اقداماتي است كه چه در دولت نهم و چه در دوره فعلي مكرراً بر احداث آن اصرار ورزيده و احداث اين مجتمع ها را به معناي نقطه پاياني بر پاشنه آشيل اقتصاد ايران قلمداد كرده است.
شرکت پتروآموت پويا از سال 1387 با هدف توليد و خودکفايي در صنعت شيميايي تأسيس و راه اندازي شد،اين شرکت از دو فاز توليدي شامل فاز اول در زمينه توليد و تصفيه انواع روغن موتور، روغن دنده، روغن صنعتي، گريس، روغن هيدروليک مي باشد, فاز دوم بخش يک که افتتاح آن در هفتمين روز از دهه مبارک فجر با حضور شعباني فرد استاندار مرکزي، زاوشي رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت و گلستاني فر فرماندار ويژه شهرستان ساوه در سال جهاد اقتصادي مورد بهره برداري قرار گرفت. اين مجموعه در زمينه توليدحلال هاي آلي (ظرفيت سالانه25000 تن)، هيدروکربور سبک (ظرفيت سالانه 15000 تن)،هيدروکربورسنگين(ظرفيت سالانه35000تن) مشغول به فعاليت مي باشدکه تاپايان سال ظرفيت به 90 هزار تن خواهندرسيد.
در همين راستا در سي و سومين سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي و در حاشيه مراسم افتتاحيه شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا، خبرنگار عطرياس با مهندس «سهراب محمودي» مديرعامل و مهندس «محسن گنجي» معاون هماهنگ کننده و نماينده هيات مديره اين مجموعه گفتگوي اختصاصي انجام داده است.
مديرعامل شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويابا اشاره به سوابق کاري خود گفت: از سال 1379 در اين صنعت شروع به فعاليت نمودم، همان گونه که مستحضريد توسعه اقتصادي بدون امنيت اقتصادي امکان پذير نيست و مهم ترين عامل در ايجاد امنيت اقتصادي شيوه برخورد دولت با تجار، توليدکنندگان، کارگران و برنامه ريزي هاي دولتي در جهت امنيت شغلي مي باشد.
محمودي اظهار داشت: هم اکنون پيشرفت هاي عظيم کشور عزيزمان ايران با پشتيباني دولت و مسئولان نظام تحقق پيدا کرده و امنيت اقتصادي و رفاه اجتماعي در جامعه به وجود آمده و بستر آسايش مادي و معنوي را به سوي کمال حقيقي ميسر ساخته است.
وي ادامه داد: امروزه در سي و سومين بهار آزادي و در سال جهاد اقتصادي شاهد افتتاح فاز دو بخش يک برج تقطير به دست عالي ترين مقام استان بوديم و صنعتي به بار نشست که در روزگاري نه چندان دور با دستان توانمند متخصصان ايراني سيستم پالايش روغن موتور و گريس با نام تجاري روبين در شهرستان ساوه از توابع استان مرکزي راه اندازي شد.
مدير عامل شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا درادامه سخنان خود در خصوص سرمايه گذاري گفت: در بخش هاي ماشين آلات، تجهيزات، تأسيسات، ساخت و ساز و خريد زمين اعتباري بالغ بر 22 ميليارد تومان هزينه شده که به طور مستقيم 55 نفر و غير مستقيم حدود 60 نفر اشتغالزايي را به همراه داشته است.
مديرعامل شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا اضافه کرد: با عنايت به اجرايي شدن قانون هدفمندسازي يارانه ها در صورت ايجاد امکانات ويژه براي سرمايه گذاري در بخش صنايع پايين دستي همانند شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا علاوه بر ايجاد شغل پايدار، اطمينان خاطر صنايع پايين دستي از تأمين مواد اوليه، به ايجاد جاذبه جهت خروج بخشي از صنايع وابسته، انتقال هزاران نفر از شاغلان اين واحد به شهرهاي بزرگ، کاهش هزينه هاي جاري در خصوص هزينه هاي سوخت حمل و نقل و کاهش قيمت تمام شده محصول کمک شاياني مي نمايد، اگر چه بخشي از اهداف دولت در اين صنعت تحقق يافته اما اين مهم کافي نيست.
وي با اذعان بر اينکه اين مجموعه در آينده نزديک به تارک صنعت نفت و مشتقات آن به عنوان نامي ماندگار درخشيده خواهد شد، افزود: اميدواريم مجموعه شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا الگويي براي جوانان نسل حاضر و آينده باشد تا بتوانند با حمايت هاي مسئولان نظام مقدس جمهوري اسلامي گام هاي بلند و مؤثري برداشته و توسعه اقتصادي پايدار را به همراه داشته باشند.
در ادامه گفتگو گنجي به مساحت مجموعه اشاره کرد و تصريح كرد: اين شرکت بالغ بر 23 هزار متر مربع مساحت در خود جاي داده که زيربناي صنعتي آن حدود 8 هزار متر مربع در نظر گرفته شده است. گفتني است اين کارخانه در سال 79 در صنعت مواد ضايعات نفتي شروع به کار نموده و در اواخر همان سال توسط هيئت مديره شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا خريداري گرديد.
معاونت هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويادر ادامه به مجوز هاي اخذ شده جهت توليد اشاره کرد و گفت: اين کارخانه در 2 مرحله مجوزهاي لازم را اخذ نموده که در مرحله اول پروانه بهره برداري، مجوز توليد روغن پايه، روغن موتور و گريس و در مرحله ديگر از محل ضايعات هيدروکربور سبک و سنگين حدود 40 هزا تن، حلال هاي آلي 5 هزار تن و تينر روغني نيز 5 هزار تن را از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزي دريافت نموده است.
وي در خصوص مواد اوليه اين صنعت خاطر نشان ساخت: ماده به کار رفته در توليد، ميعانات گازي و ضايعات آن مي باشد که در حال حاضر از پتروشيمي داخلي تهيه شده و اخيراي بين شرکت پترو آموت پويا البته با واسطه و پتروشيمي خانگيران و پتروشيمي ايلام قرار دادي منعقد شده که محصول اين 2 واحد نيز براي توليداستفاده خواهد شد.
گنجي با بيان اينکه هم اکنون اکثر ذهنيت ها بر روي صنعت نفت متمرکز شده است، اظهار داشت: در مناطق نفت خيز کشور از جمله منطقه جنوب، گازهايي که از زمين بيرون مي آيد را مي سوزانند، اين مهم سبب آلودگي زيست محيطي منطقه شده و معضلاتي را به همراه داشته و نياز بوده که افرادي متخصص و توانمند دراين عرصه حضور پيدا کرده و اين گازها را به چرخه توليد بيفزايند. مديريت، کارکنان و متخصصين اين مجموعه از جمله افرادي بودند که با همفکري و هم انديشي توانستند اين محصول را جمع آوري و درکارخانه به صورت پايش اجرايي و استحصال کنند.اين محصول از کربنات6C به بالا بوده که توانستيم آن را با موفقيت کامل و با دانش بومي به چرخه توليد و صادرات برسانيم.
معاونت هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا تصريح کرد: در حال حاضر در اين مرکز هيدروکربور هاي سبک و سنگين، حلال هاي آلي و تينر روغن توليد مي گردد. محلول هيدروکربن سبک معادل با بنزين با اکتان 5/89 تا 95 درصد مطابق با استاندارد جهاني بوده و هيدروکربور سنگين نيز معادل با گازوئيل با فلش55 تا 62 و دانسته810تا 830 درصدمي باشد.
وي بازار هدف مجموعه پتروآموت پويا را صادرات پايدار خواند و بيان کرد: در حال حاضر عمده ترين محصولات اين شركت به بازارهاي خارجي عرضه مي گردد، به دليل مقرون به صرفه نبودن قيمت در بازار داخلي، صادرات را در بازار هدف قرار داديم و هم اکنون عمده ترين محصولات را به طور مستقيم به کشورها همسايه به ويژه افغانستان صادر مي کنيم.
گنجي با بيان اينکه اولين صادرکننده محصولات نفتي در بخش خصوصي مي باشيم، اذعان داشت: مدت 2 سال است که صادرات را در برنامه کاري خود قرار داده و هم اکنون مهم ترين دغدغه پترو آموت پويا بحث صادرات مي باشد. اين موضوع به دليل قوانين پيچيده و بروکراسي اداري درگمرکات ستاد، استاندارد مي باشد که مسئولان بر اين باورند که سوخت به طور قاچاق صادر مي شود که البته کاملا درست و واقعي است اماعدم نظارت دقيق در توليد واقعي يا غيرواقعي تبعات وسيعي به بار آورده در صورتي که شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا به عنوان اولين توليدکننده در استان مرکزي و دومين توليدکننده بخش خصوصي در سطح کشور است.
معاون هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا ماهيت توليدکنندگان را در کشور سبب رشد اقتصادي جامعه دانست و تأکيد کرد: اين مرکز توان توليد سالانه90هزارتن را دارا مي باشد در صورتي که در جواز تأسيس 50 هزار تن ذکر شده است، ما براي گرفتن ضمانت نامه بانکي و صادرات90 هزار تن با معضلات عديده اي دست و پنجه نرم مي کنيم که اميدواريم با آمدن استاندار مرکزي در کارخانه اين مشکلات مرتفع گردد.
وي با اذعان بر اينکه ستاد مبارزه باقاچاق و ارز سوخت کشورو مسئولان اجرايي کشور و استان همگي به دغدغه هاي موجود اشراف دارند، انتظارات خود را اينگونه بيان کرد: يکي از خواسته هاي موجود استفاده از امکانات و مزاياي گمرگ اراک مي باشد، متأسفانه گمرک اراک براي عده اي از شرکت هاي برتر (خوشنام) صادرکننده اختصاص پيدا کرده و شرکت هاي توليدي نوپا استان در گمرک اراک جايگاهي ندارند و اگر بخواهند صادرات کنند دراستان هاي مرزي به ازاي هرماشين 105 ميليون تومان سه برابر ضمانت بسپارند از معاونت محترم تجارت وتوسعه استان تقاضاي مساعدت شده که اميدواريم به سرانجام منتهي گردد، نيازمند مساعدت و همراهي مديران استان وکشوري هستيم.
گنجي تصريح کرد: در مدت صادرات به کشورهاي همسايه طي 2 سال اخير بيش از 500 برگ سبز صادراتي به شرکت تعلق گرفته است. شايان ذکر است اين شرکت حدود 3 ماه در خصوص صادرات با مشکل مواجه شده است و منتظر مساعدت مسئولان استان وکشوري ميباشيم
معاونت هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويادر حاشيه افتتاح کارخانه، ظرفيت توليد مجموعه را 90 هزار تن درسال عنوان کرد و گفت: اگر شرکت ملي نفت ايران ميعانات گازي و ضايعات آن را به اين مجموعه با تسهيلات اختصاص دهد و بتوانيم با افزايش توليد صادرات را ادامه دهيم،آمادگي افزايش توليد تا ظرفيت 300000تن درسال را داريم.
نماينده هيات مديره مشکل موجود در زمينه صادرات را اينگونه بيان کرد و گفت: مديريت اين مجموع در فاز دوم بخش يک به دليل نداشتن صادرات متضرر شده، اميدواريم که دولت در بحث توليد واقعي و صادرات تدابيري ويژه بينديشد.
پيشنهاد داديم ميليون تن سالانه هيدروکربور سنگين ازسوي شرکت اروپائي ترکيه اي و يك ميليون تن سالانه 250-MC درگروه اخذ مجوز بلندينگ و اخذ مجوزهاي لازم جهت صادرات در هاله اي از ابهام قراردارد که ارزش قرارداد به نوع خود بي نظير مي باشد که اميدواريم با مساعدتي که مهندس زاوشي فرمودند در سريع ترين زمان به وقوع بپيوندد.
وي در ادامه سخنان خود فاز دوم پتروآموت پويا را اينگونه ارزيابي کرد و افزود: در فاز دوم بخش يک آن به اجرا درآمده و بخش دوم نقشه و طرح تصويب شده که اگر تخصيص اعتبارات يابد به مرحله بهره برداري مي رسد که در هر بخش براي راه اندازي خط توليد و ساخت و ساز بالغ بر 20 ميليارد تومان بودجه نياز است که با نهايي شدن بخش 2 بخش هاي 3 و 4 نيز به بهره برداري خواهد رسيد. مجموعا 500 نفر مستقيم 1500 نفر غير مستقيم اشتغال خواهيم داشت.
وي با بيان اينکه به دنبال توليد مجموعه کامل خوراک ها مي باشيم، تأکيد کرد: در حال حاضر تنها شرکت خصوصي در عرصه استحصال در استان مرکزي (سرزمين آفتاب) و دومين واحد استحصال خصوصي در کشور فعاليت مي نماييم که به دنبال توليد انواع نفت ، بنزين، گازوئيل و...هستيم.
وي به سرمايه گذاري فاز دوم پرداخت و گفت: در بخش يک فاز دوم بالغ بر 22 ميليارد تومان سرمايه شخصي بدون استفاده از تسهيلات بانکي در نظر گرفتيم و به دنبال اخذ وام هاي بانکي براي افزايش سرمايه در گردش بوديم اما تاکنون موفق به دريافت آن نشده ايم. در حال حاضر پرونده مصوب درخواست تسهيلات براي آخرين بار در کميسيون سرمايه گذاري استان ارجاع داده شده که اميدواريم دست اندرکاران کميسيون سرمايه گذاري براساس قوانين ما را ياري نماين که جا دارد ازهمکاري هاي صميمانه مجمع سرمايه گذار استان به واسطه پيگيري هاي مجدانه تشکر وقدرداني دارم.
مهندس محسن گنجي با بيان اينکه محصول هيدروکربور در صنعت کشور با ارزش ترين کالاي صادراتي محسوب مي شود، اضافه کرد: کشور افغانستان بزرگترين حجم مصرف کننده کالاي ما را در بر گرفته، دليل صادرات به افغانستان اين است که قيمت تمام شده ما در مصرف داخل مقرون به صرفه نيست، هم اکنون 30 درصد محصول مابه افغانستان صادر مي گردد، الباقي نياز افغانستان از طريق کشورهاي عراق، آذربايجان و روسيه تأمين مي شود. علت اينکه که چرا کشور ما نمي تواند کل نياز افغانستان را تأمين کند، به چند آيتم مرتبط است:1)اگر بخش خصوصي به تنهايي و با سرمايه خود به توليد بپردازد و بتواند تصميم گيرنده صادرا ت باشد؟2) چرا اين مجموعه به عنوان توليدکننده حق صادر نمودن کالاي خود را ندارد؟کداميک از مسئولان پاسخگو مي باشند.آيا بغير اين است که مانع اصلي قاچاق است يعني اين معضل اينقدر حاد است که مديران ما ازکنترل آن عاجزند و صادرات را مي بندند آيا تنها راه کار همين است و چرا تاجر عراقي آزاد است از جاده هاي ما واز مرز ما استفاده کند ولي توليد کننده نه؟
معاون هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا ادامه داد: محصول گريس جزء مشتقات نفتي نيست در صورتي که خودمان توليدکننده و صاحب منشاء هستيم و در قبال جواز اخذ شده پاسخگو مي باشيم.
وي با اذعان بر اينکه ظرف مدت يک سال، 5/2 ميليون تن روغن سوخته که يکي از معضلات محيط زيست کشور است را جمع آوري کرده ايم، خاطر نشان ساخت: از اين کالاي جمع آوري شده 30 درصد را به صورت سبک خريد فلش 160 استحصال که 8 درصد آن سوختي و الباقي آن با فلش پائين توليد شده است.
اين واحد صنعتي مجاز به توليد محصول مندرج در پروانه مي باشد، با اين محصول چه بکند اگر داخل و صادراتي بفروشد قاچاقچي مي شود پس چرا مجوزتوليد صادر شده است؟ و ما با معضل توليد30 درصدي مواجه ايم بايستي با يک نرخ مصوب آن را از ما خريداري کنند و يا اينکه مجوز صادرات طبق توليدرا آزاد نمايند.حداقل به اندازه جواز توليدي.
وي با بيان اينکه مجموعه قوانين صادرات گريس في مابين توليدکننده و سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي براساس اصول پايه کلسيم مطابق با مانده 30 درصدي بخش سبک نيست خواهان اصلاح آناليز مرجع توسط اداره محترم استاندارد شد، اظهار داشت:اين قرارداد منعقد شده آناليزي بين ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز وگمرک و استاندارد مي باشد. در اينجا سؤال مطرح مي شود که چرا برخي افراد در طرح هدفمندسازي يارانه ها گازوئيل را به صورت آزاد خريداري و با روغن 10 ادغام و در مجموع به توليد گريس با نقطه قطره 95 مي پردازند و نام توليدکننده را به خود اختصاص مي دهند.اما کالاي توليد شده در شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا به دليل نقطه قطره 81 تا 85، جزء قاچاق ارزيابي مي گردد. در اين راستا آمادگي خود را اعلام مي داريم که بتوانيم در خصوص گستردگي و وسيع بودن کاربا هر يک از مديران کشور و استان مناظره داشته باشيم.
معاون هماهنگي شرکت بازرگاني و پالايش روغن پتروآموت پويا در خصوص اشتغالزايي مجموعه گفت: در فاز يک و 2 تعداد 26 نفر نيروي انساني تحت پوشش بيمه تأمين اجتماعي و در بخش کارگاهي 55 نفر مشغول به کارمي باشند. لازم به ذکر است فاز 2 ساخت و ساز با نظارت مديريت مجموعه عملياتي مي شود که درصدديم با ايجاد يک شرکت مجزا نيروهاي مربوط به آن را مستقل کنيم، همچنين در خصوص امکانات زيرساخت شرکت پتروآموت پويا بايد بگويم که متأسفانه با توجه به صنعتي بودن منطقه و وجود چندين شرکت توليدي فاقد تلفن ثابت،اينترنت، آب و گاز مي باشيم و هر روز آب مورد نياز را خريداري مي نماييم و مجوز حفر چاه به اين مجموع نمي دهند.
نماينده هيات مديره شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا در خصوص افتتاح مرکز خود در ايام ا... دهه مبارک فجر، گفت: حضور مهندس شعباني فرد استاندار باکفايت و با درايت مرکزي باعث دلگرمي و رفع خستگي مديريت اين مجموعه گرديد . ايشان از بدو ورود به کارخانه، تجارب و دانشي که در اين صنعت نفت داشتند در اختيار ما گذاشته و اين مهم را به فال نيک مي گيريم. اميدواريم آنچه که استاندار در اين مجموعه مشاهده نمودند و مشکلاتي که در زمينه هاي مختلف به ايشان ارائه داديم، حمايت دلسوزانه خود را از ما دريغ ننمايند.
مهندس گنجي با بيان اينکه استان مرکزي به عنوان قطب صنعتي کشور لقب گرفته، ادامه داد: اگر مديران استان مي خواهند لقب قطب صادرات را نيز به خود اختصاص دهند در وهله اول بايستي جايگاه توليدکننده در صادرات تعيين گردد.
مديران شرکت هاي مخابرات، آب، برق و گاز بايد جايگاه و پتانسيل توليد را بشناسند و امکانات زيرساخت را به آساني در اختيار آنان قرار بدهند چراکه توليدکننده سرمايه خود را بر زمين انداخته و به خودکفايي مي انديشد.
وي در پايان از حضور دکتر شعباني فرد استاندار مرکزي، زاوشي رياست سازمان صنعت، معدن و تجارت، گلستاني فر فرماندار ويژه شهرستان ساوه، دکتر انصاري مدير کل محيط زيست استان و تمامي معاونان و مسئولان استان و مرکز شهرستان ساوه و کليه عزيزاني که در مراسم افتتاحيه حضور پيدا کرده و در پيشبرد اهداف شرکت بازرگاني و پالايش روغن پترو آموت پويا همگام بوده اند، تقدير و تشکر كرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group