پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403 | Thursday 2 May 2024

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارش های زودهنگام، انارکاران با رصد دقیق شرایط آب و هوایی، در زمان مناسب نسبت به برداشت محصول انار اقدام کنند.

محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق اعلام سازمان هواشناسی از نیمه دوم مهرماه بارش‌های پائیزه آغاز می شود و شدت بارش‌ها در آبانماه خواهد بود که تقارن با برداشت محصول انار دارد.

وی به برداشت چهار محصول کشاورزی شامل پسته، پنبه، ذرت علوفه‌ای و انار در مهر و آبانماه اشاره کرد و گفت: با توجه به آغاز برداشت محصول پسته انتظار می رود که فرآیند برداشت تا نیمه مهرماه به پایان برسد و بارش‌ها خللی در این فرآیند ایجاد نکند.

وی همچنین به برداشت پنبه و ذرت علوفه‌ای نیز اشاره کرد و افزود: باید با مدیریت برداشت این دو محصول اجازه نداد که بارش‌ها در فرآیند برداشت اختلال ایجاد کنند. توصیه می‌شود چنانچه شرایط برداشت مهیا شده است نسبت به برداشت محصول قبل از شدت بارش ها اقدام شود.

معاون جهاد کشاورزی به فصل برداشت انار در آبانماه امسال اشاره کرد و افزود: شرایط آب و هوایی امسال به ویژه شدت گرمای تابستان موجب شده است که محصول انار برای پر آب شدن به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد. بنابراین برداشت انار با کیفیت به اواخر مهرماه یا ابتدای آبانماه موکول خواهد شد که طبق پیش بینی‌ها با بارش‌ها تقارن پیدا خواهد کرد.

وی خواستار پیش بینی دقیق شرایط آب و هوایی توسط سازمان هواشناسی بویژه در خصوص میزان و حجم بارش‌ها شد و افزود: شدت بارش‌ها چنانچه با برودت هوا همراه باشد قطعا موجب ترکیدگی محصول خواهد شد و باغداران باید قبل از مواجهه با چنین پدیده‌ای که خسارت زاست نسبت به برداشت محصول اقدام کنند.

خلیلی تصریح کرد: انتظار باغداران، اعلام صحیح شرایط جوی توسط سازمان هواشناسی است تا براساس شرایط بارندگی، فرآیند برداشت را مدیریت کنند و باغداران نیز باید با رصد دقیق شرایط آب و هوایی نسبت به کسب اطلاع کافی از شرایط جوی اهتمام داشته باشند.

وی خواستار برنامه ریزی برای سورتینگ و جداسازی انارها توسط باغداران پیش از برداشت و آغاز بارندگی‌ها شد و افزود: پس از انتقال محصول برداشت شده به سوله‌ها و انبارها از نایلون برای محافظت انار استفاده کنند و به دلیل بارش‌ها به هیچ وجه کار جداسازی و سورتینگ انار را در فضای باز انجام ندهند.

وی بیان کرد: شرکت‌های فرآوری انار نیز نسبت به بازگشایی خطوط فرآوری محصول و توسعه آن اقدام کرده و با باغداران جهت انتقال سریع محصولاتی که قابل فرآوری هستند همراهی کنند تا کار آبگیری و فرآوری در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.

خلیلی اظهار کرد: اگر برداشت انار به خوبی مدیریت شود نیازی نیست باغداران برای برداشت عجله کنند چرا که تولید محصول با کیفیت با آبدهی لازم قطعا نیاز به شب های خنک دارد و این روزها شرایط ارتقای کیفیت انار فراهم شده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group