دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 | Monday 6 May 2024

فرماندار ساوه گفت: مسجد جامع ساوه در حال فرسودگی است.

 

 "محمد بهاروند" در مراسم کلنگ‌زنی بازارچه صنایع‌دستی ساوه افزود: مسجد جامع شهر ساوه بیانگر هویت تاریخی و نماد دیانت مردم این خطه از سرزمین ایران اسلامی است.

وی بیان کرد: در حالی برخی مساجد جامع کشور نظیر مسجد جامع تاریخی بروجرد به دلیل نگاه ویژه‌ای که شده است هم اکنون احیا شده‌اند و نماز جماعت در آنها برگزار می‌شود اما، متاسفانه به دلیل فرسودگی مسجد جامع هزار ساله شهر ساوه مردم دیندار این منطقه از فیض برگزاری نماز جماعت در این مسجد تاریخی محروم هستند.

فرماندار ساوه خواستار احیای مسجد جامع شهر ساوه شد و افزود: اعتبارات تخصیص یافته برای مرمت و ساماندهی آن کافی نبوده و این بنای تاریخی نیازمند توجه بیشتر است.

به گفته وی مردم این شهر منتظر شنیدن آوای ملکوتی اذان از این بنای ارزشمند تاریخی و اقامه فریضه نماز در آن هستند و تحقق این مهم تخصیص اعتبارات لازم به منظور ساماندهی و مرمت مطلوب را می‌طلبد.

وی بیان کرد: شهرستان ساوه با بیش از 400 اثر تاریخی ثبت شده از ظرفیت مناسبی برای گردشگری و نیز رونق صنایع دستی برخوردار است.

به گفته بهاروند، ساوه مهد تمدن و زادگاه مشاهیر بلندآوازه‌ای همچون سلمان ساوجی است و آثار باستانی در آن از قدمت هزار ساله برخوردار هستند.

وی با اشاره به فعالیت این شهرستان در حوزه صنایع دستی نیز گفت: همانطور که ساوه را با نام انار و به عنوان قطب صنعتی کشور می‌شناسند حمایت از صنایع دستی می‌تواند موجب شکوفایی متوازن این منطقه و شناخته شدن ساوه در این حوزه نیز بشود.

بهاروند با ابراز خرسندی از آغاز عملیات بازارچه صنایع دستی در ساوه افزود: معرفی صنایع دستی باید سازمان یافته باشد.

وی تصریح کرد: در صورتی آموزش‌های لازم در حوزه فراگیری صنایع دستی به نتیجه می‌رسد که به صورت سازمان‌یافته این هنر ارزشمند و اصیل ایرانی را معرفی و از آن بهره اقتصادی ببریم.

به گزارش ایسنا، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز گفت: اساسی‌ترین هدفی که ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی دنبال می‌کند، حمایت از تولید و رونق اقتصادی است.

"سیدمحمد حسینی" افزود: استان مرکزی از ظرفیت‌های بالایی در حوزه صنایع دستی برخوردار است و با راه‌اندازی این بازارچه‌ها می‌توانیم صنایع دستی را احیا کنیم.

وی تصریح کرد: سیاست ما در حوزه صنایع دستی حمایت از این صنعت و به ویژه احیای صنایع دستی منسوخ شده است.

وی افزود: شهرستان ساوه به عنوان یک شهر تاریخی دارای توانمندی‌های بسیاری در حوزه صنایع دستی است که برای معرفی این توانمندی‌ها احداث این بازارچه کمک تاثیرگذاری خواهد بود.

حسینی بیان کرد: هنرمندان این منطقه از لحاظ تولید و خلق آثار هنری در سطح بالایی هستند و در این مورد مشکلی ندارند چون از مواداولیه بومی که در دسترس است، استفاده می‌کنند و درآمدزایی آن نیز از طریق احداث این بازارچه انجام خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه نیز گفت: احداث این بازارچه که گامی در معرفی توانایی‌های این شهرستان در حوزه صنایع دستی است با حمایت فرمانداری شهرستان و مشارکت شورای اسلامی شهر و شهرداری انجام می‌شود.

"علی‌اکبر صدیف" افزود: ظرفیت غرفه‌های این بازارچه به تناسب میزان صنایع بین 12 تا 15 غرفه بوده و 50 میلیون تومان اعتبار اولیه برای ساخت و آموزش رشته‌های صنایع دستی در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: صنایع دستی نشانگر ذوق، هویت فرهنگی و اصالت بومی هر منطقه است و توسعه آن علاوه بر درآمدزایی معرف فرهنگ و شاخصه‌های فرهنگی هر منطقه‌ای است.

به گفته وی ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی یکی از راهکارهای مهم در ایجاد شغل و توسعه اقتصادی است که توجه بدان نقش محوری در حفظ داشته های فرهنگی دارد.

صدیف خاطرنشان کرد: با ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی در شهرستان‌ها قطعا حوزه بازرگانی این صنعت نیز توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بازارچه صنایع‌دستی شهرستان ساوه با حضور معاون صنایع دستی کشور و با حضور جمعی از مسئولان در میدان سرداران این شهر کلنگ‌زنی شد.

 

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي‌‌‌‌ کشور گفت: مهمترین چالش بخش صنایع‌دستی در حوزه بازرگانی است.

"بهمن نامورمطلق" در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی بازارچه صنایع‌دستی شهرستان ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی در واقع اقدامی در راستای هویت‌بخشی به نقاط مختلف کشور است.

وی با اشاره به نقش بازارچه‌های صنایع دستی در رونق تولید و اقتصاد کشور اظهار کرد: فعالیت این بازارچه‌ها می‌تواند ضمن معرفی تولید ملی نقش تاثیرگذاری در سطوح ملی و بین‌المللی در معرفی صنایع دستی داشته باشد.

به گفته وی احیای صنایع دستی، حمایت از تولید ملی، ایجاد اشتغال به ویژه برای جوانان و افراد جویای کار، ارزآوری و هویت بخشیدن از مهمترین مزایای احداث این بازارچه‌هاست.

وی تصریح کرد: مهمترین مزیت احیای صنایع دستی، خودکفایی و تامین نیازهای فردی و اجتماعی از طریق تولید است و قطعا با رونق آن نیاز به حمایت دولتی نیست، چرا که رونق این صنعت ارزآوری نیز به دنبال خواهد داشت.

احیای صنایع دستی تولیدکننده را دلگرم می‌کند

وی بیان کرد: با احیای صنایع دستی تولیدکنندگان دلگرم می‌شوند و ما در حال حاضر در شهرهایی نظیر اصفهان، سیرجان و ... شاهد دلگرمی فعالان و هنرمندان نسبت به صنایع دستی هستیم.

نامور مطلق با بیان اینکه هم‌اکنون کشور ما بیشترین صنایع دستی را از نظر تنوع در سطح دنیا به خود اختصاص داده است، افزود: با وجود این ظرفیت اما، متاسفانه در حوزه بازرگانی و معرفی درست به بازارهای هدف ضعیف هستیم و مهمترین چالش ما در بخش صنایع‌دستی در حوزه بازرگانی است.

وی با اشاره به سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی در تقویت حوزه بازرگانی گفت: یکی از اهداف ما به منظور تقویت حوزه بازرگانی راه اندازی بازارچه‌های صنایع دستی در مراکز استان‌ها و شهرستان‌های تابعه است.

ایران جزو پنج کشور برتر جهان در حوزه تولید صنایع دستی

معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه در چه رشته‌هایی از صنایع دستی فعالیت خوبی را در کشور شاهد بوده و در چه رشته‌های نیازمند تلاش بیشتر هستیم، افزود: خوشبختانه در نقاط مختلف کشور به هنر گلیم‌بافی اهتمام ویژه‌ای شده است و شاهد پویایی این هنر هستیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل تنوع در رشته نساجی نیازمند تقویت حوزه نساجی هستیم و در حوزه سنگ‌های قیمتی که گردش مالی خوبی توأم با ارزآوری را برای کشور خواهد داشت، جای کار وجود دارد.

وی همچنین با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور برتر جهان در حوزه تولید صنایع دستی است، افزود: حفظ فضاهای سنتی و ایجاد فضای جدید برای رونق صنایع دستی، راه‌اندازی بازارچه‌ها و کارگاه‌های گردشگری و پیوند بین مردم با صنایع دستی از جمله راهکارهای ارتقای رتبه کشورمان در جهان است.

گفتمان‌سازي راهکار موفقیت در بازار بین‌المللی صنایع دستی

این مقام مسئول در صنایع‌دستی کشور در ادامه با اشاره به اهميت گفتمان‌سازي در عرصه صنايع‌دستي به عنوان راهکاری برای رونق این صنعت در سطوح ملی و بین‌المللی افزود: همه چيز با تغيير انديشه و باور آغاز مي‌شود و براي چنين تغييري بايد به گفتمان‌سازي روی بياوريم.

به گفته وی با گفتمان‌سازي است كه مي‌توانيم ارزش صنايع دستي ايراني را در برابر صنايع دستي چيني نشان دهيم، با اين كار است که می‌توانیم این باور را منتقل کنیم که وجود هنرهای سنتی در خانه‌مان، محل زندگی ما انساني‌تر، معنوي‌تر و ايراني‌تر است.

نامور مطلق تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر نگاه ویژه‌ای به صنایع دستی شده و از رشد اقتصادی خوبی برخوردار شده‌ایم به طوری که در سال گذشته شاهد رشد دو برابری میزان صادرات صنایع دستی بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: با وجود این میزان رشد صادراتی اما، هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم چرا که کشوری مانند هند توانسته چهار میلیارد دلار صادرات در این حوزه داشته باشد اما، این میزان در کشور ما در سال گذشته 500 میلیون دلار بوده است.

به گفته وی اختصاص اعتبارات با سود پائین جهت حمایت از هنرمندان و نیز حمایت‌های اداری می‌تواند سهم ما را در حوزه صادرات افزایش دهد.

تعیین اعتبار برای احیای مسجد جامع ساوه

وی با بیان اینکه شهرستان ساوه همواره با برندهای گوناگونی در حوزه صنعتی و کشاورزی شناخته می‌شود، افزود: متاسفانه این شهرستان تاریخی با برخورداری از آثار تاریخی متعدد در حوزه صنایع دستی برند خاصی ندارد.

نامور مطلق گفت: با وجود اینکه ساوه یکی از شهرهای شناخته شده کشور و دارای سهم تولیدی بالایی در عرصه‌های گوناگون است اما، در زمینه صنایع دستی برند شاخصی نداشته و در این بخش از هویت‌سازی برای خود محروم است.

وی در ادامه در بازدید از مسجد جامع ساوه با تاکید بر لزوم احیای این مسجد تاریخی افزود: رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دستور ویژه‌ای به منظور احیای این مسجد تاریخی صادر کرده و اعتبارات خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group